islam alemi

Tebliğ ve irşad çalışmaları.

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

islam alemi

Post by Leyla Hanne »

Türkiye dışından evlenin!.. Tayland'dan evlenin, Endonezya'dan evlenin, Etyopya'dan evlenin, Sudan'dan evlenin!..? Neden?.. Müslümanlar kardeş değil mi? Sen o kardeşinden nasıl haberdar olacaksın?.. Dilini bilmiyorsun, kültürünü bilmiyorsun, ülkesini bilmiyorsun, gelip gitmiyorsun... Nasıl haberdar olacaksın?.. Oturduğun zaman temennîler, dilekler, şeyler... Nasıl olacak bu birlik ve beraberlik?.. Kaynaşacaksın... Sudan'lı kızı alacaksın, Sudan'lı kayınpederin olacak, Sudan'da arazin olacak... Kalkacaksın, gideceksin, orada oturacaksın; orda bir koloni meydana gelecek. Ordan buraya göndereceksin.

İslâm Alemi'ni tanıyacaksınız. Her biriniz ve her birkaç kişiniz, bir grup teşkil edin; bir ülkeyi seçin, tanıyın!.. O ülkeyle canlı ilişkileriniz olsun.

İslâm ülkelerinden, her ülkenin başına bir hain getirilmiştir. Ülke onun hakimiyeti altına sokulmuştur. Müslümanlar birbirleriyle çarpıştırılmaktadır. Dışarıdan desteği yoktur. Alimler mağdurdur, hapislerdedir, idam edilir, yok edilir... Müslümanlar da öyle, koyun gibi sürü halinde dururlar. Yâni, yünlerinden istifade edileceği zaman, kırpılırlar; etlerinden istifade etmek gerektiği zaman, kesilirler; sütlerinden istifade etmek gerektiği zaman, sağılırlar...

Biz bu halkayı, bu zinciri, bu bukağıyı; boynumuza geçirilmiş, ayağımıza kolumuza geçirilmiş şeyi kırmalıyız! Bunları kırmamız lâzım geliyor. Bu da ilimle olur, hareketle olur, cevvaliyetle olur, dinamizmle olur... Olağan çalışmaların üstünde çalışmayla olur.

Köyünden başka yeri bilmeyen, şehrinden başka yeri bilmeyen insandan ne hayır gelecek?.. Yabancı dil bilmiyor, karşı taraftan haberi yok... Müslümanlarla uzlaşmamış, tanışmamış, işbirliği yapmamış, ticaret yapmamış... Onun malını al, Yahudi'nin malını alma!.. Müslüman kardeşinin imalatını al; Amerikalı'nınkini alma, Avrupalı'nınkini alma!.. Ticaret yapmasan, çökertirsin adamları... Savaş yapmaya lüzum yok ki, malını almasan çökertirsin. (05. 05. 1990 - İstanbul)

Prof.Dr.M.Esad ÇOŞAN

S.a değerli kardeşlerim hocamızın üstte koyduğum tavsiyesinden yola çıkarak bu bölümde İslam aleminden yeni ülkeler,bölgeler tanımaya çalışacağız.İsteyen herkes buraya bir ülkeyi tanıtabilir.Allahu teala hocamızın tavsiyelerini, dinlemeyi,uygulamayı,feyz almayı nasip etsin cümlemize.
Selametle... ;)
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: islam alemi

Post by mehmetemin »

gerçek bir olay anlatayım.bu kişiler hala sağ.

burada biraz mevzu değişik ama ,japonyaya çalışmaya giden bir kişi orada japon bir hanımla evleniyor.bu japon hanım müslüman oluyor ve türkiyeye dönüyorlar .tabi uzun zaman olmuş .çoluk çocuk .torun sahibi yaşa gelmişler.bu japon hanımda ehli tarikat bir hanım ve çok iyiliksever.nereden haberimiz oldu.bizim yaşlı ve yalnız yaşayan bir akrabamız var.japon hanımla sohbet arkadaşları ,bizim teyze yaşlılıktan dolayı sohbetlere gidemez oldu ,ama japon hanım hiç onu yalnız bırakmamış ,devamlı gelir,yemek getirir, diyor hal hatır sorar.yani demek istediğim akrabalarından daha yakın.

şimdi Allahü tealanın takdirine ibretle baktım.bu yaşlı akrabamıza ki okuması yazması yoktur ,japonya nere bilmez ona rabbimiz ordan bir dost göndermiş. o japon hanım müslüman oluyor ,türkiyeye yerleşiyor .ne kadar şanslıymış.

hocamızın dedikleride ne kadar isabetli ,müslümanlar , ne yazık ki cehaletin pençesine düşmüşler .islam coğrafyası tanınmıyor .hoş gözzle bakmazlar ,geröekten zihniyet devrimi lazım.


birde müslümanları bir yere bağlayıcı mesleklerden uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum.devlet memurluğu mesela ,olanlara diyecek birşeyim yok ,belki kendimde olurum lakin ,ticaret ,serbest meslek imkanı olanlar ,yeteneği olanlar ,serbest olsun .dünyaya açık olmak lazım.
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: islam alemi

Post by mehmetemin »

islam ülkelerini tanıtalım inşaalah ,lakin çok az yer hariç ,hepsinin durumu vahim

kimi savaş ve işgal altında kan ağlıyor
kiminde zalim ve kukla yöneticiler müslüman halka ülkeyi dar ediyor
kiminde iç karşıklıklar
kiminde açlık sefalet

ALLAH hepsini kurtarsın nispeten malezya islam ülkeleri içinde çeşitli sorunlarını çözmüş ülkelerden ,diğerlerinede nasip olur inşaalah
Post Reply

Return to “Halka Yönelik”