Çok ilginç bir olay daha!

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Çok ilginç bir olay daha!

Post by Abdüllatif »

Olay şu. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir komisyon var. Bu komisyon basılması planlanan eserleri inceliyor. İnceledikten sonra Din İşleri Yüksek Kurulu'nun onayına sunuyor.

İncelenen eserin adı Riyaz'us Salihin. Birazcık İslam bilgisi olan herkes bu eseri bilir. Hadis kitabı. İslam dünyası'nda bu alandaki en önemli eserlerin başında geliyor. Müellifi İmam-ı Nevevi (1233-1277).
Riyaz'us Salihin belki de 20 kez Türkçe'ye tercüme edildi.
Ama ilk kez başına az sonra anlatacağımız bu ilginç olay geliyor.
Komisyon eseri incelemeye başlar. Çalışmasını yaptıktan sonra rutin uygulama gereği Din İşleri Yüksek Kurulu'na gönderiyor. Son onayı onlar verecektir.

Ancak eserle ilgili olarak komisyon'dan gelen rapor çok gariptir. Bazı hadislerin Eser'den çıkarılması istenmektedir. Her hadisin altına da çıkarılma gerekçesi yer almaktadır.
Ancak bir hadisin altındaki gerekçe gerçekten çok ama çok acaiptir.
Hatta ürkütücüdür.
Önce çıkarılması istenen hadis-i şerifi söyleyelim:
"Müminlerden başkasıyla arkadaş olma. Yemeğini de ancak Allahtan sakınanlar yesin"
Ürkütücü olan kısmı ise gerekçesi. Çünkü Gerekçesi'nde : "Bu hadis günümüz medeniyetler ittifakı ve dinlerarası diyalog stratejisi'ne uygun değildir" denmektedir.
El insaf.

Allah'tan Din İşleri Yüksek Kurulu da bizim gibi "El İnsaf" demiş. "Bu eserin müellifi 1277 yılında yani bundan tam 750 yıl önce yaşamış bir İslam alimidir. Bir eserin içeriğine müdahale edip oradan bölüm çıkarmak edebe de adaba da aykırıdır. Dünyada bir örneği yoktur. Ya aynen verilsin ya da hiç basılmasın" diye karar vermiş.

***

Geçen haftaki tartışmayı da biliyorsunuz. İstanbul'daki Zeynep Sultan Camii'nin Panosu'na "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin.." ayeti yazıldığı için ortalık karışmıştı. Caminin İmamı; "Sakın bir daha böyle şeyler yazma!" diye ikaz edilmişti!
Neymiş camiye turistler geliyormuş.

Şimdi bizim bazı aklıevveller dinlerarası diyalog ve medeniyetler ittifakı adına böyle işler yapıyor ya, bakın Yahudiler ve Evangelik Hristiyanların inandığı Eski Ahid'de neler yazıyor:

"Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın." (Tevrat, Mezmurlar Bölümü 2/8-9)
"Rabbin sana miras olarak vermekte olduğu bu kavimlerin şehirlerinden nefes alan kimseyi sağ bırakmayacaksın. Rabbin sana emrettiği gibi tamamen yok edeceksin." (Tevrat, Tesniye 20/16,18)
"Vurun; gözünüz esirgemesin ve acımayın; ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla kadınları helak için vurun." (TEVRAT, Hezekiel 9/5-6)
"Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla." (Yeremya Bölümü, 12/3)"
"Sen benim topuzumsun ve cenk silahımsın. Ve seninle milletleri kıracağım ve seninle ülkeleri helak edeceğim." (Yeremya, 51/19,20)
Merak ediyoruz, siz hiç onlardan, "Müslümanlara ayıp oluyor ya.. Şunları çıkaralım" diyeni duydunuz mu!
O zaman bizdeki bu medeniyet ittifakı, dinlerarası diyalog yalakalığı niye!
Ayıptır, günahtır? Yazıklar olsun..

Kulis Ankara
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
Post Reply

Return to “Türkiye”