Zahid Akman, tutuklama kararı sonrası RTÜK'ten istifa etti

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
arslan
Posts: 4
Joined: 06 Jun 2011, 09:55

Zahid Akman, tutuklama kararı sonrası RTÜK'ten istifa etti

Post by arslan »

Zahid Akman, tutuklama kararı sonrası RTÜK'ten istifa etti

Akman’ın Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davası kapsamında tutuklanması RTÜK’te şok etkisi yarattı.

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davası kapsamında tutuklanması RTÜK’te şok etkisi yarattı.

AKP’nin kurulda ağırlığını kaybetmesi tehlikesi belirince gün boyu süren görüşmelerin ardından Akman istifa kararı aldı. İstifa dilekçesinin bugün üst kurula ulaşması bekleniyor.

Üyelik süresinin dolmasına halen 2 yıllık bir zaman dilimi bulunan Zahid Akman’ın tutuklanması, RTÜK’te krize neden oldu. Tutuklama haberi AKP’nin kuruldaki gücüne de önemli ölçüde darbe vurdu.

RTÜK’te halen AKP kontenjanından seçilen 6, CHP kontenjanından seçilen 2 ve MHP kontenjanından seçilen 1 üye görev yapıyor. 2’si AKP’li, 1’i de CHP’li olmak üzere 3 üyenin görev süresi 13 Temmuz’da doluyor. Meclis’teki yeni aritmetiğe göre, 3 üye yerine AKP, CHP ve BDP’den birer üyenin seçilmesi gerekiyor. Akman’ın tutuklanmasıyla birlikte AKP’nin üst kuruldaki üye sayısı bir anda 6’dan 5’e geriledi.

Akman’ın yokluğunda Meclis tatile girmeden bir seçim yapılması durumunda 9 üyenin görev yaptığı kuruldaki AKP’li üye sayısının 4’e gerileyeceği hesaplandı.

Son anda istifa etti

Bu durumda AKP’nin üst Kurulda bugüne kadarki ağırlığını yitireceği ve üye dağılımının muhalefetle eşitleneceği ortaya çıktı. Böyle bir tabloda AKP kuruldan istediği kararları eskisi gibi rahat geçiremeyecek, hatta Davut Dursun’dan boşalan kurul başkanlığına bile istediği ismi getiremeyecekti. Dursun’un görev süresi bu hafta sonu doluyor.

12 Temmuz 2011
Cengiz Bulut

29 Ocak 2007

VEDOP SORGULAMASI RTÜK BAŞKANI A. ZAHİT AKMAN'I PERİŞAN ETTİ

VEDOP skandalı olarak basına yansıyan bazı siyasi ve bürokratların Maliye kayıtları ve vergi sorgulamaların RTUK Başkanı A. Zahid Akman ve KANAL7'yi zimmetlerine gecirdikleri iddia edilen ortakları İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve Zekeriya Karaman için de yapıldığı Maliye kulislerinde konuşuluyor.

Bu sorgulamada KANAL7 şirketlerinin ve RTUK Baskani A. Zahid Akman başta olmak üzere ortaklarının devlete verdikleri vergiler yanında 1998'den bu yana edindikleri taşınmaz mal-emlak vs.nin de gündeme geldiği tahmin ediliyor. Önümüzdeki kritik günlerde basına yansıması beklenen bu sorgulama sonuçları Maliye müfettişleri için ihbar duyurusu olarak değerlendirilmek zorundadır.

Sunulan şirket kayıtlarında görüleceği gibi 23 Eylül 1998 günü kuruluşu ilan edilen ve RTUK baskani A. Zahit Akman'ın da kurucusu oldugu BEYAZ İLETİŞİM LTD.ŞTİ'nin bir diğer kurucusunun A. ZAHİT AKMAN'ın ANKARA'da RTUK'te baskanlık koltugunda otururken İstanbul'da hisssesini devrettiği İSMAİL KARAHAN oluşu dikkat çekicidir.

Bundan da anlaşılmaktadır ki RTUK baskani iken limited şirket müdürlüğünü de sürdüren A. Zahit Akman ile hisselerini "kağıt üzerinde" devrettiği İsmail Karahan arasında kökü en az 8 yıl geriye giden bir "kasa ortaklığı" sözkonusudur.

Bu kasa ortaklığının "kağıt üzerinde bitmiş görünmesine karşın" fiiliyatta devam edip etmediği ; yani devrettiği şirket ortaklığından dolayı A. Zahit Akman'a bir kar payı transferinin RTUK Başkanı iken de devam edip etmediği hususu her halde Maliye müfettişlerinin de dikkatini çekecek bir husus olmak zorunda değil midir ?

Bakalım bu hesabı soracak bir başka Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar çıkacak mı ?
Post Reply

Return to “Türkiye”