BBP mi, MHP mi ya da HAS Parti-BBP ittifakı için vakit...

Post Reply
mstf
Posts: 185
Joined: 30 Nov 2007, 16:43
Kan Grubu: A (+)

BBP mi, MHP mi ya da HAS Parti-BBP ittifakı için vakit...

Post by mstf »

BBP mi, MHP mi ya da HAS Parti-BBP ittifakı için vakit çok geç mi?

Biliyorum başlık çok uzun. Ama lütfen HAS Partili ve BBP’li kardeşlerim bu yazıyı okuyup, üzerinde düşünsünler ve gereğini yapsınlar..

Bu öneri bana ait.. Kimse adına yapmıyorum bu öneriyi. Sadece Allah rızası için bir sorumluluk olduğunu düşündüğüm için yazıyorum bütün bunları..

Bir korku cumhuriyetinde yaşıyoruz ya, herkes bir şeylerden, birbirinden korkuyor..

Resmen korkutuluyoruz. Onun için de insanlar öfkeli, merhametsiz..

Seçmen oyunu korku algısı ile kullanıyor.. Şu olsun diye değil de şu olmasın diye.. CHP’nin oyu AK Parti’den korkanlar kadardır. AK Parti’nin oyu ise CHP’den korkanlar kadar..

Peki BBP’nin oyu ne kadar? Bir kamuoyu araştırma şirketi sormuş, baraj %5 olsaydı, oyunuzu kime verirdiniz. Sonuç muhteşem BBP’nin oyu %5.2. Baraj %10 olunca, bu oran %2.2’ye geriliyor. Aradaki fark nereye gidiyor?..

Baraj %5 olursa MHP’nin oyu %11.2’den %8.6’ya geriliyor..

BBP’nin %3 oyunun nereye gittiği belli..

HAS Parti %2.1’den, baraj %5 olunca %7.3’e çıkıyor.. %5.2 oy farkı var.

Eğer bağımsız adaylarla seçime girselerdi, o zaman onlara ben diyecektim ki, haydi o zaman, madem ortak liste ile seçime gidemediniz.. Paylaşın Türkiye’yi, BBP adayının güçlü olduğu yerde HAS Partililer BBP’ye, HAS Parti’nin güçlü olduğu yerde BBP’liler HAS Parti’ye versinler oyunu.. Şimdi artık bu da mümkün değil.. Bir ihtimal var, taraflardan birinin seçimden çekilip, öbür tarafa destek vermesi..

Mesela HAS Parti, bu seçimde BBP’ye destek verse, 2 sene sonraki yerel seçimde BBP’liler, HAS Parti’yi desteklese olmaz mı?

Hadi işi garantiye alalım. HAS Parti ve BBP birleşsin, Genel Başkan Numan Kurtulmuş olsun.

Benim için bu işler kolay. Sırtımda yumurta küfesi yok!. Biliyorum “Bekara karı boşamak kolay”. Birilerinin böyle diyeceğini biliyorum. Olsun, ben yine de düşündüklerimi insanlarla paylaşmaya devam edeceğim..

Bu ne getirir biliyor musunuz, %2.1 HAS Parti + %2.2 BBP değil. Baraj %5 olsaydı diyenler yüzde kaçtı? HAS Parti %7.3+BBP %5.2= %12.5. Bu başlı başına bir zafer.. Böyle bir hesapla MHP barajın altında kalır. Bu ittifakla en az 60 milletvekili girer Meclis’e..

Daha da önemlisi, Anayasa değişikliğinde AK Parti tek başına yetersiz kalabilir ve yeni BBP’nin desteği zaruret haline gelir. BBP anahtar parti olur. Anayasanın hazırlığında yeni BBP belirleyici olur.

Demek ki, hâlâ fırsat kaçmış değil.. Yeniden büyük Türkiye’nin inşasında yeni bir aşk, vecd, heyecanı temsil edecek yeni bir kadro çıkar ortaya..

Üstadın hayali de gerçek olur. Akıncıların tefekkürü Alperenlerin aksiyon gücü ile buluşunca, “hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın!”

O zaman yazımın başlığı şimdiden hazır “Şahlansana gülsarı”

Sesime, çağrıma kulak veren HAS Partilileri ve BBP’lileri, bu konuyu Genel Merkezlerine taşımaya çağırıyorum.. Birbirinize aktarın bu konuyu ve kendi aranızda konuşun lütfen. Size gelen BBP ve HAS Partili adaylara, bu konuyu sorun. Hâlâ vakit var.. Bundan sizler ve Türkiye kazanacak.. Şimdi fedakârlık zamanıdır.. Unutmayın, sadece yaptıklarınızdan değil, yapmanız gerekirken yapmadıklarınızdan da hesaba çekileceksiniz..

Sizin birliğiniz millete örnek olacak, İslam dünyasına örnek olacaksınız. Dünyanın geldiği noktada kimsenin 5 yıl daha beklemeye tahammülü yok..

Hakkın rızası için iki inanmış adam bir araya gelirse; 3’üncüleri Allah (cc) olacaktır. Sahi, SP niye katılmasın ki böyle bir ittifaka?!. Parti olarak katılmasalar bile, SP tabanının bu ittifakın dışında kalacağını hiç sanmıyorum..

Bir şans, bir fırsat varken, bu görevi yerine getirmeyecek olursanız, bu işin sorumluluğu, bu işi engelleyenlerin üzerinde olacaktır..

Herkes yaptığı ve yapması gerekirken yapmadığı, söylediği ve söylemesi gerekirken söylemediği her şeyden hesaba çekilecektir.. Sonuçta yaptıklarımız ve söylediklerimizle, ya kendi cennetimize sırtımızda tuğla taşıyacağız ya da kendi cehennemimize sırtımızda odun. Selâm ve dua ile..

[align=right]Abdurrahman Dilipak - Yeni Akit[/align]
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş illa edeb illa edeb
User avatar
envarlı
Posts: 22
Joined: 09 Jan 2011, 05:09
Kan Grubu: 0 (+)

Re: BBP mi, MHP mi ya da HAS Parti-BBP ittifakı için vakit..

Post by envarlı »

Çok güzel bir yazı... Teşekkür ederiz.
Post Reply

Return to “Köşe Yazıları”