NECMETTİN ERBAKAN CENAZESİNİN TOPLUM MÜHENDİSLRİ BOŞ DURMADI

Post Reply
User avatar
Yusuf Esad
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 361
Joined: 29 Jun 2007, 17:08
Kan Grubu: B (+)
Location: İmtihan Dünyası

NECMETTİN ERBAKAN CENAZESİNİN TOPLUM MÜHENDİSLRİ BOŞ DURMADI

Post by Yusuf Esad »

Şubat ayında vefat eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın hayata veda etmeleri münasebeti ile Genel Kurmay Başkanlığınca büyük hizmetlerinin takdir edildiğinin belirtildiği bir taziye mesajı ne kadar dikkat çekici idi

Sayın Başkan mesajlarında "Değerli bilim ve siyaset adamı olarak ülkemize yaptığı büyük hizmetleri daima hatırlanacaktır" diyor.

Necmettin Erbakan`ın vefatları ile yaşananlar konusunu madde madde tahlil edecek olursak muazzam bir baraj sisteminin çok sistematik bir şekilde boşaltılmaya çalışıldığını da müşahede etmiş olacağız.

Saadet Partisi Genel Başkanı`nın vefatları ile başta Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, HAS Parti, Büyük Birlik Partisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bir çok zevat taziye mesajlarını kamu oyu ile paylaştılar.

Fatih Camii`ndeki cenaze merasiminde Deniz Baykal`ından Tansu Çilleri`ne kadar herkesi buluşturan bir cenaze namazı olması ve Sayın General Hayri Kıvrıkoğlu`nun Genelkurmay Başkanlığı`nı temsilen katılmış olmaları ziyadesi ile dikkat çekici değil miydi?

1 – Necmettin Erbakan`ın seçmen mirasını AK Parti karşıtı bir muhalefete dönüştürme çabası cenazeye katılanların aklından geçmiş midir?

2 – Saadet Partisi`ne oy veren "Saadetli" "İNANANLARIN" bu idrakleri yıllarca seçim sisteminin aritmetiğinin oluşturulduğu toplum mühendisliğinde çok önemli bir kurgu unsuru olarak kullanılmış mıdır?

3 – Refah Partisi`ne, bugünkü adı ile Saadet Partisi`ne oy verenler ile diğer partilere oy verenler anlayışı; kimi zaman seçmenlerin zihninde ayrıştırıcı bir hüküm sürdürmek için bilhassa Refah – Saadet Seçmeni`nin üzerinde tesis edilmiş olabilir mi?

4 – Şumullu bir açılım yerine tek alternatifli bir adres gösterme arzusundan yıllarca nemalananlar olmuş mudur?

5 – Bu nemalanma arzusu çölü yeşertecek suyun hep aynı baraj bendi arkasında kontrollü olarak tutulmasını sağlamış mıdır?

6 - Gönül kazanma ile koltuk kazanma gayesi arasındaki farkı bilenlerin sunduğu koltuklar çok tekerlekli ve 360 derece dönümlü olarak kimlere TEŞEKKÜR kabilinden takdim edilmekte ve edilecektir dersiniz?

7 – Seçim Barajı sistemi aslında seçmen barajı sistemi olarak seçmenlerin partiler havuzunda toparlanmasında kullanım amaçlı düşünüldüğünde bir siyasi lider olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan bu konuda nasıl bir imtihan verdi dersiniz?

Necmettin Erbakan`ın vefatları ile gazete, radyo, televizyon ve internet sitelerinin kahiri ekseriyetinin yaptığı yorumlar "Aman ha barajdan bir damla dahi su kaybolmasın" gayretkeşliği içinde sızıntılardan akması muhtemel suların canhıraş bir şekilde baraja tekrar akıtılmasıydı.

Sanki bu barajda tüm siyasi partiler yüzme arzusu ile toplanmıştı cenazede.

YUKARIDAKİ SATIRLARLA BU SATIRLARIN YORUMU TAMAMİ İLE BANA AİTTİR… (Zübeyir Somuncu)

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Beyefendi`nin vefatları vesilesi ile yayınlanan taziyeler arasında en dikkat çekici olanı Sağduyu Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Muharrem Nureddin Coşan`ın yayınladıkları taziye oldu.

Her nedense tüm zevatın taziyeleri kimi zaman protokoler düzeye göre, kimi zaman popülaritelerine nisbeten, bazen de taziyenin yayınlandığı gazete, internet sitesi ve televizyona göre öncelendi ise de Muharrem Nureddin Coşan`ın taziyesini birkaç internet sitesi dışında medya organları kamuoyu ile paylaşmamanın daha doğru olacağını düşündüler herhalde.

Muharrem Nureddin Coşan`ın Sağduyu Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olarak yayınladıkları taziye mesajını cümleleri Türkiye`nin 1950`lerden günümüze gelen süreçte yaşadıklarını tekrar tekrar gözden geçirerek bir kere daha tahlil etmemizi gerektiriyor.

Bilenler zaten biliyordur da, gözden kaçıran NETPANO okurları içindir bu yazdıklarım. Yoksa benim haddime değil Muharrem Nureddin Coşan Beyefendi`nin taziye mesajlarının mahiyetini bu köşe mihenginde tartmak.

Bahse konu taziye mesajı söyle idi:

"20. yüzyılın mürşidi kamillerinden gönüller sultanı Mehmed Zâhid Kotku (Rh.A) Hocaefendi`nin 1979 yılına kadar talebeliğini yapmış olan Necmettin Erbakan`ın vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhuma Allah`u Teâlâ`dan rahmet ve bağışlanma, ailesine ve yakınlarına sabrı cemil, başsağlığı dilerim."

Muharrem Nureddin Coşan

Sağduyu Partisi Kurucular Kurulu Üyesi

Kaynak: Zübeyir Somuncu
Netpano
"Aşıkların tüm sırları aşîkardır." Rumî
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: NECMETTİN ERBAKAN CENAZESİNİN TOPLUM MÜHENDİSLRİ BOŞ DUR

Post by Leyla Hanne »

Zübeyr Somuncu netpano hariç biryerlerde daha yazıyor mu? Uzun zamandır ben yazılarını takip edemiyorum...
Post Reply

Return to “Köşe Yazıları”