MEDENİYET MİLLET DEVLET BİRLİK

Üyelerimizin bildirmek istediği duyurular, haberler vs.
Post Reply
hgh
Posts: 3
Joined: 06 Aug 2009, 03:28

MEDENİYET MİLLET DEVLET BİRLİK

Post by hgh »

[align=justify][/align] “MEDENİYET MİLLET DEVLET BİRLİK” KİTABI
BASIN BÜLTENİ


Kitabın bölümleri ve konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

Önsöz / Zıtlar Birleşir Mi, Karşıtlar Uyuşur Mu?

MEDENİYET: Tarih Bilgisi, Osmanlı’nı Çöküşü, Sebepleri Ve Sonrası; Rekabet, Medeniyet Ve Krizler; Başkentler, Sancaktarı Uygarlıkların.

MİLLET: Yeniden Bul, Kimliğini Ve Milletini; Dilin İmanı Ve İmanın Dili; Hâlbuki Ve Dilimiz Ve Medeniyetimiz; “Finlandiyalaştırma” Tehlikesi Veya Çok Daha Kötüsü; Bütüncü Anlayış Ve Müslümanlar; Tesettür Onurumuzdur; Yaptığımız Hiçbir Şey Boşa Gitmeyecek.

DEVLET: Devleti Düşünmek, Devletle Düşünmek; Düşüncemiz Ve Devletimiz, Tarihimiz Ve Felsefemiz; Bizde Ve Batıda Devlet, Siyasette Ahlak Ve Meşruiyet Üzerine; Seçimle Yönetim, Tarihimiz Ve Demokrasi Üzerine; Cemaatler, Adalet Ve Siyaset Hakkında; İnsan Unsuru Ve Devlet, Bilgin Ve Lider Üzerine; Lider Ve İktidar; Politikadan Garip Bir Örnek: Mesut Yılmaz;
Recep Tayyip Erdoğan, Şah Mı Piyon Mu?; Üç Mülkiyeli, Üç Hatırat Ve Darbeler; Yüce Devletimiz Vardı Bizim; Gerilimli Ve Kaypak Bir Dönemin İçinde.

BİRLİK: Nedir İslam Birliği?; Merkez Ve Birlik Duygusu; Sınırlar, Birleşmeler, Öneriler Ve İslam Birliği; İslami Hareketler, Aydınlar Ve Bazı Öneriler; Organizasyonlar, İslam Birliği Ve Akdeniz Atılımı; Şarka Yeniden Bakış Ve İslam Birliği; İslam Birliği Bir Zihniyet Meselesidir; İslam Birliği Bir Ütopya Değildir; Gazze Bildirisi Ya Da İslam Birliği Çağrısı; Doğu Türkistan Bildirisi Ve İslam Birliği Çağrısı; Gazze Ambargosu Ve Küresel Abluka Bildirisi; Terörden Ve Vesayetten Kurtuluş Bildirisi; Zulüm “Kıtalar Dolaşıyor”.

Sonsöz ya da “Uyan Derin Uykudan”.


Önsözde kitabın amaç ve kapsamı hakkında şu cümlelere yer veriliyor:

“İslam dini, medeniyeti, milleti, devleti ve birliği aslında bir bütündür. Bu kavram ve olguların bütüncü bir anlayışla ele alınması gerekir; tarih ve sosyoloji boyutuyla, tefekkür ve psikoloji temelleriyle, dil ve kültür olgusuyla, eski ve yeni yönleriyle, kitabi ve güncel taraflarıyla…

Millet olarak suni gündemlerle meşgul ediliyoruz. Hâlbuki içinde yaşadığımız coğrafyanın farklı gündemleri vardır. Eğer gerçek gündemlerle meşgul olmazsak bunlar kritik zamanlarda trajik bir biçimde karşımıza çıkar; çıkmıştır; çıkacaktır. İşte bu dört kavram ve olgu bizim gerçek gündemlerimiz ve asıl konularımızdır.

Yeniden birlik olup devlet, millet ve medeniyet atılımı yapmak gerekmektedir. Bunun yolu da bu kavram ve olguları, geçmiş birikimlerimizden yararlanarak yeniden ele almak ve tanımlamaktan, çağdaş düşünceden de yararlanarak günümüze taşımaktan geçiyor. Bu kitapla yaptığımız naçizane çalışmaları milletimizle paylaşmak istedik. Kitabın millet, devlet, medeniyet ve birliğimize hizmet etmesini temenni ediyoruz. Niyetimiz rıza kazanmaktır; çalışmak bizden, yardım O’ndandır.”


Kitabın adı: Medeniyet Millet Devlet Birlik
Kitabın yazarı: Haydar Murad HEPSEV
Baskı yeri ve tarihi: İstanbul, Kasım 2010
Fiyatı: 15.00 TL
İletişim bilgileri: Yüce Devlet Dergisi ve Yayınevi
Ankara Cad. Vilayet Han 10/202
Cağaloğlu / İSTANBUL
05052600491
[email protected]
[email protected]

Not: Öğrenci-Öğretmelere ve toplu alımlarda indirim yapılır.



MEDENİYET MİLLET DEVLET BİRLİK Kitabı Basın Bülteni aşağıdaki linktedir;

http://www.yucedevlet.com/haber/337-med ... ulten.html [/align]
Post Reply

Return to “Sizden Haberler”