Endişelendiren Kur'an raporu!

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
kinali2855
Posts: 119
Joined: 01 Jan 2008, 17:09
Kan Grubu: 0 (+)

Endişelendiren Kur'an raporu!

Post by kinali2855 »

Endişelendiren Kur'an raporu!

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 22 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, yüzde 20'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerimi hayatta eline dahi almadığının ortaya çıktığını açıkladı.


Hoşgör Kuran Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Karataş Mahallesi'nde yaptırılan Hoşgör Yatılı Kız Kuran Kursu'nun açılışında konuşan Mehmet Görmez, Anadolu insanının fıtratında İslama hizmet etmek olduğunu söyledi.

Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinde ve yurt dışında cami ve kuran kursları yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan'ın bu kursun da yapılmasına vesile olmasına sevindiğini anlatan Görmez, ''Yurt dışına gitmiştim. Büyük bir cami gördüm, caminin Ahmet Ziylan tarafından yaptırıldığını duyunca bir hemşehrim olarak onunla gurur duydum'' diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının bilgisi dahilinde bir sivil toplum örgütü tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçlarının kendilerini ürküttüğünü ifade eden Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

''22 bin kişi üzerinde yapılan bu araştırmada, yüzde 20'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerim'i hayatta eline almadığı, yüzde 60'ının Kur'an-ı Kerim'i eline aldığı ancak yüzüne okuyamadığı ve yüzde 40'lık kesimin de Kur'an-ı Kerim'i yüzüne okuyabildiği ve yüzde 80'lik bir kesimin ise yüzüne okuduğu Kur'an-ı Kerim'in manasını bilmediği sonucu bizleri ürküttü. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, ülkemizde yaşayan her Müslümanın mutlaka Kur'an-ı Kerim'i bilmesini isteriz. Ancak, yüzde 20'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerim'i hiç eline almamış olması bizleri çok üzdü. Tüm Kur'an kurslarımızda okunan Kur'an'ın mutlaka mealinin okunmasını istiyoruz ki insanlarımız okunan Kur'an'ın anlamını bilsinler.''

Cami ve Kur'an kurslarının geçmiş yıllarda çok kötü yerlerde ve kötü şartlarda yapıldığına dikkati çeken Görmez, ''Ama Allah'a şükürler olsun ki son yıllarda yapılan tüm cami ve Kur'an kurslarımız, kentlerin ve köylerin en güzel yerlerine gayet modern teknolojiyle yapılıyor. Anadolu insanımız, gazilik maaşını, muhtaçlık maaşını, yetim öksüz aylığı ile bazı kadın ve gençlerin cep harçlıklarını cami ve Kur'an kursu yapımı için bağışladıkları bizleri çok duygulandırıyor'' şeklinde konuştu.

www.habervaktim.com
Men Dakka Dukka
Post Reply

Return to “Türkiye”