Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' coşkusu

Üyelerimizin bildirmek istediği duyurular, haberler vs.
Post Reply
halil
Posts: 109
Joined: 11 Feb 2008, 14:20

Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' coşkusu

Post by halil »

Türkiye'nin dört bir yanında Kutlu Doğum coşkusu yaşanıyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in nurlu doğumunun 1439. yıldönümü ve Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1400. yılı münasebetiyle düzenlenen programlara yüzbinlerce insan katılıyor. Diyarbakır'da düzenlenen programa yoğun katılım sebebiyle İstasyon Meydanı ve meydana giden yollar adeta insan seliyle kaplandı.


SERDAR ARSEVEN
DİYARBAKIR'DAN BİLDİRİYOR

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (s.a.v) nurlu doğumunun 1439. yıldönümü tüm dünyada coşkuyla kutlanmaya devam ederken, Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği “Kutlu Doğum” programı 100 bini aşkın peygamber aşığının katılımıyla yapıldı.

ÖZELLİKLE HANIMLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği “Kutlu Doğum” programı, 100 bini aşkın Peygamber aşığının katılımıyla yapıldı. “Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)” isimli kutlu doğum programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin okunmasıyla devam eden programda sık sık salavatlar ve tekbirler getirildi. Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği “Kutlu Doğum Programı” sanatçıların okuduğu ezgiler, ilahiler ve getirilen salavatlar ile manevi bir havanın oluşmasını sağladı. Bazı katılımcılar kendinden geçti. Özellikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, “Anam babam Sana feda olsun Ya Resûlallah” nidası arşa yükseldi.

GÖKTAŞ: “SENEYE TÜRKİYE'NİN BATISI DA DİYARBAKIR'A GELECEK”
Yüz binlerce Peygamber aşığının katıldığı kutlu doğum programında, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş açılış konuşması yaptı. Gelecek senelerde Türkiye'nin batısından insanların araçlar ile Muhammedî sevda için Diyarbakır'a geleceklerini anlatan Göktaş, İstasyon Meydanı'nın yetmeyeceğini, bu nedenle daha büyük meydanlara gidecekleri için İstasyon Meydanı'nın ağlayacağını söyledi. Bu sevdanın bir karşılığı olacağını ifade eden Göktaş, Allah'ın Diyarbakırlılara İslam sancaktarlığını nasip edeceğini belirtti.

DİYARBAKIR'IN RUHU BUDUR
Diyarbakır İstasyon Meydanı'na giden bütün yolları dolduran Diyarbakırlı Peygamber sevdalıları, Sümer Camii etrafını ve bütün duvarların üstlerini de hınca hınç doldurdular. Görülmemiş bir coşkunun hakim olduğu programa katılan vatandaşlar ise “İşte Güneydoğu'nun ruhu budur. Açılımın reçetesi de budur” dediler.

VAKİT


fotografla ıcın lınkı tıklayın
http://www.haberpan.com/diyarbakirda-ku ... ce-haberi/
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

Re: Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' coşkusu

Post by Halil Necati »

http://peygambersevdalilari.net

Kutlu Doğum’a Rekor Katılım

HSH- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında gerçekleştirilen ‘’Hebibe Xweda Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’’ isimli kutlu doğum etkinliği rekor bir katılıma şahitlik etti.

Programdan sonra Çağrı Fm’in canlı yayın konuğu olan Platform koordinatöru Avukat A.Gani ORHAN, etkinliğin öncesi ve sonrasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün gerçekleştirdikleri programın dördüncü büyük programları olduğunu açıklayan ORHAN’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle;

“Öncelikle Diyarbakır halkına buradan teşekkür etmek istiyorum. Malumunuzdur 2006’dan beri, Peygambere Saygı mitinginden bu yana, bu yaptığımız dördüncü büyük etkinlik. Bu etkinliklerin hepsini, tarihi İstasyon Meydanında yaptık. Bu güne kadar yaptığımız etkinliklerin hiç birisinde bu kadar büyük bir kalabalık görmemiştik. Ben saat 9’da etkinlik alanındaydım bu saatte binlerce insanın alanı doldurduğunu gördüm. Saat 11 olduğunda artık anonslarla tıkanıkları aşmaya çalışıyorduk. Biz etkinliğin Saat 13:00’da başlayacağını duyurmuştuk ama daha iki saat öncesinden alan dolmuştu. Özellikle Bağlar tarafından yoğun bir teveccüh vardı. Etkinliğin iki saat öncesinden Bağlar tarafından gelen yollar tıkanmıştı. Saat 11’den sonra biz kalabalığın ne boyutlara ulaşacağını anladık. Diyarbakır halkı bu gün gerçek yüzünü ortaya koydu. Gündeminde olmadan, kendilerini güdüleyecek hiçbir eylem hiçbir hareket yokken evinden kalkıp İstasyon meydanına geldi. Örneğin Gazze Mitingi olduğu zaman İsrail’in Gazze’ye karşı alçakça bir saldırısı vardı. İnsanlar Gazze halkına karşı var olan duygularını ortaya koymak için, yüz binleri bulup İstasyon meydanında toplanmışlardı. Fakat bugün onları güdüleyecek hiçbir şey yoktu. Herkes evinde işinde gücünde olduğu bir dönemde Peygamber Sevdalılarının davetine icabet ederek bugün İstasyon Meydanını doldurdular. Ve bu da Diyarbakır Halkının, Resulullah (SAV) olan teveccühünün güzel bir yansımasıydı.

Özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Biliyorsunuz 98 senesinden beri, Türkiye’de büyük bir baş örtüsü sorunu yaşanmakta, ben bugün alanda başı açık bayan var mı diye baktım, sadece bir bayan vardı başı açık. Özellikle, kalabalığın büyük bir kısmını genç bayanlar oluşturuyordu. Bunların hepsinin İslami tesettüre uyarak örtünmüş olmaları, ki alandaki sayının önemli bir kısmını, yarıdan çoğunu bayanlar oluşturuyordu. Bunların o güzel, Peygamber Örtüsü demek istiyorum. O güzel Peygamber Örtüsüne bürünmelerini görünce ben gerçekten duygulandım. Onların çizdikleri bu tablo kalplerinde, gönüllerinde neyin yattığını gösteren bir tabloydu. Ve bunu İstasyon meydanında, Allah diyerek, Peygamber diyerek ortaya koydular.

Sadece Diyarbakırdan değil Türkiyenin bir çok yerinden acaba bu yıl Diyarbakır’da nasıl bir etkinlik olacak ve ne kadar insan katılacak diye bir merak vardı. Bazı kesimlerden bazı yorumlar da geliyordu. İşte daha önceki etkinliklerde sizi güdüleyen bazı olaylar vardı ve bunun neticesinde, Peygamber Sevdalıları’nın peşinden binlerce insan geliyordu. Bu sefer, Diyarbakır’ın gerçekten Peygamber sevdalısı olup olmadığını göreceğiz, merakla bekliyoruz diye yorumlar geliyordu. Bugün, Diyarbakır halkı gerçekten de ben neyim, kimim, nereden geldim, niçin varım ve nereye gidiyorumu orada yansıttı.

ORGANİZASYON

Biz etkinlik takvimimizi çok önceden belirledik. 15 Mart 2010 tarihi itibariyle valiliğe emniyete başvurumuzu yapıp startımızı aldık. İlk önce her şey yasal olsun istedik. Başvurumuzu yaptıktan sonra 15 Mart tarihi itibariyle de gönüllü bayan ve erkeklerden oluşan 3200 kişi yoğun olarak çalışmaya başladı. Özellikle son bir hafta bizim için gece gündüz bir oldu. Arkadaşlarımız ihlasla, sadece ve sadece Allah Rızası için, benim üzerime düşen, görevimi yapmaktır anlayışıyla görevli arkadaşlarımız samimice çalıştılar.

Biz 250 bin adet el ilanı bastırdık. Diyarbakır’da 190 bin ev var. Biz işyerlerini de hesaba katarak 250 bin adet bastırdık. Gönüllülerimizle iş bölümü yaparak mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev… Herkesin bir evi oldu ve gidip o evin kapısını çaldılar. Kadınlar kadınların, ihtiyarlar ihtiyarların, gençler gençlerin kapısını çaldılar. Tüm evlere, böyle bir etkinlik var Peygamber sevdalısıyım diyen herkesi oraya davet ediyoruz, mesajını ulaştırdık.

Her eve bu el ilanlarıyla beraber bir de Peygamber Sevdalıları Çocuk ilahi grubu’nun CD’sinden de birer tane hediye ettik.

Bu çalışmalarımızın neticesini de günler öncesinden aldık. Biz artık o meydana bu insanlar nasıl sığacak, o meydanı nasıl genişletebiliriz diye düşünmeye başlamıştık. Çünkü katılımın çok yüksek olacağı belli olmuştu.

TÜM DİYARBAKIR HALKI ÇABA SARF ETTİ.

Bu konuda bize kapılarını açan tüm ev halklarına, bize kapılarını açan tüm esnafa teşekkür ediyorum. Biz 8 bin adet büyük afiş yaptırmıştık. Esnaflarımızın kapısını çaldık ve hemen hemen hepsi dükkanlarının camlarına bu afişleri astılar. Bunu dışında şehir içi dolmuş hatları, okul öğrenci servisleri, şahsi taxi ve arabası olanların da kapısını çalıp 2500 adet afiş de bunlara dağıttık. Bu insanlar arabalarına bu afişleri asarak, adeta bizim gönüllümüz gibi çalıştılar. Hatta 130 dolayında okul servis aracından ücretsiz servis yapıp etkinlik alanına insan taşımak için teklif geldi. Dağkapı dolmuş hattı saat 11’den sonra alana ücretsiz yolcu taşıyacağını belirtti. Biz 3200 gönüllüden bahsettik ama Diyarbakır halkının hepsi bize destek verdi. Halkın kendi özel arabalarıyla oraya servis yaptıklarını gördük.

Ayrıca kamyonlarca su, meyve suyu, bisküvi, çikolata, ayran gibi ikramlar halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Burada emeği geçenlerin hepsinin Hayrını Allah Te’ala kabul etsin diyorum.

GAZZE’DEN GELEN BAYRAK

Normalde bu günkü programla ilgili olarak sadece Allah Teala ve Resulu’nun yüceliğini işleme kararımız vardı. Ama mecburen o kararımızı aştık. Çünkü çok duygusal bir ortam oluştu. Malumunuz geçtiğimiz yıllarda İsrail, Gazze’ye Alçakça bir saldırı başlatmış ve binlerce mazlum kardeşimizi şehit etmişti. İşte o günlerde Gazze’de çarpışan mücahitlerce kullanılan bir Filistin Bayrağı, paramparça olmuş bir Filistin bayrağı…

O işgal döneminde orada çarpışan gaziler kanlarıyla, kalemleriyle bu gazi bayrağın üzerine teşekkür yazıları yazarak, kendilerine verilen desteğin karşılığı, teşekkürü olsun diye, bu bayrağı Peygamber Sevdalıları platformu aracılığıyla Diyarbakır halkına yolluyorlar. Biz de halka gönderilen bu bayrağı onlara duyurmak istedik.

SAYI

Biz, bir çok etkinlik yaptık hepsinde de bu sayı konusu sorun oldu. Genelde basın yanlış yönlendirmelerde bulundu. Biz de bu sefer bunun önüne geçmek istedik. Girişlerin hepsine ellerinde zikir matikler bulunan çok sayıda görevli yerleştirdik. Bu görevliler polis kontrolünden geçen herkesi tek tek saydılar. Dört tane ana giriş vardı. Sadece bu dört ana girişten bizlere sayıların toplamı geldi. Saat 14:00 itibarıyla 300 bin sayısı geldi. Saat 14:30’da ise 380 bine ulaşıldı. Yoğun izdihamdan dolayı İstasyon Köprü altından da on binlerce insan alana alındı ve bu insanlar sayılmadı. Bunun dışında belli bir saatten sonra polis Barikatları da kalktı onlarda kontrolü bıraktılar. Biz de artık saymadık.

Anılan sebeplerden sayının ne kadar olduğunu net olarak tespit edemedik. Ama bizim görevlilerimizden bize ulaşan sayı 380 bin. Bu nedenle biz en az 380 bin Peygamber Sevdalısı, Diyarbakırlı İstasyon meydanını doldurmuştu, diyebiliriz.

BÖLGENİN HER YERİ

Sadece Diyarbakır’da değil bölgenin her yerinde, köylerde bile Peygamber Sevdalısıyım diye onlarca etkinlik yapıldı. Önümüzdeki hafta da etkinlikler devam edecek. Her birinde bir önceki yıldan daha fazla, iki kat üç kat rakamlar söz konusu. Bu yüzden Peygamber sevdalılarını sayıyla sınırlandıramıyoruz. Milyonlarca insan bu bölgede, Peygamber Sevdalısıyım diye sokaklara dökülüp Allah dedi, peygamber dedi, Salavat çekti.

Hürseda Haber
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

Re: Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' coşkusu

Post by Halil Necati »

http://ilk.net.tr/haberler/kultur/kutludogum.html

Diyarbakır'da Yüzbinler Kutlu Doğum Programında Buluştu

M. Salih Keskin – İLKHA

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" adıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Kutlu Doğum programı" yüzbinlerce peygamber aşığının katılımı ile yapıldı. Programa Filistin’den bayrak gönderildi

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, saat 13.00'te başlayan ve Kürtçe mevlit ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda sık sık salâvatlar ve tekbirler getirildi. Peygamber Sevdalıları çocuk grubunun okuduğu ilahiler coşkuyu arttırırken, "Anam babam Sana feda olsun Yâ Resûlallah" nidası arşı alaya yükseldi.
Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği Kutlu doğum Programı sanatçıların okuduğu ezgiler, ilahiler ve getirilen salâvatlarla devam etti. Özelikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, binlerce insanın hep bir ağızdan getirdiği salâvatlar ve tekbirler manevi bir hava oluştururken, yüzbinlerin hep bir ağızdan "Kane Muhammed Mustafa" ilahisini okuması coşkuyu had safhaya çıkardı.
Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılanlar önemli, mesajlar verirken, Peygamber efendimizin yaşantısından tablolar anlatıldı. Tarih boyunca İslam'a hizmet etmeyi kendine düstur edinen Müslümanların karşılaştığı problemler, çektikleri sıkıntıları dile getirdi.
Program yapılan konuşma ve ilahilerin ardından okunan dua ile sona erdi.
Öte yandan programa katılanların sayısı ile ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, etkinlik alanının girişlerindeki görevlilerin yaptıkları sayıma göre katılımcıların 400 bini geçtiğini belirterek, bu sayıdaki bir katılımla gerçekleşen Kutlu Doğum programının kendi alanında bir rekor olduğunu söyledi.
Post Reply

Return to “Sizden Haberler”