Yollardaki hız limiti arttırılacak

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

Yollardaki hız limiti arttırılacak

Post by Halil Necati »

Yollardaki hız limiti arttırılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanunu değiştiriliyor. Buna göre karayolları tanımına duble yol olarak bilinen bölünmüş yollar da eklendi ve hız limiti 110 km olarak belirlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, 'TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarının karayollarında ‘hız limitlerini’ düzenleyen maddesine ‘bölünmüş yollar’ da eklendi.

Tasarıda "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir" denildi.

Tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonunun ardından TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Genel Kurul’un da tasarıyı aynen kabul etmesinin ardından onay için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek. Cumhurbaşkanı’nın onaylamasından sonra ise Resmi Gazete’de yayımlanacak. Kanunun yayımlanmasından sonra ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği’ni yayınlamasının ardından yürürlüğe girecek.

Bu prosedür tamamlanana kadar ise mevcut uygulama, yani şehir dışındaki yollarda 90 ve otoyollarda 120 olan hız limiti uygulaması devam edecek.
http://akradyo.net/haberframe.asp?id=53287
Post Reply

Return to “Türkiye”