İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, müslümanlardan...

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
galesiz
Posts: 124
Joined: 18 Dec 2008, 15:18
Kan Grubu: B (+)

İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, müslümanlardan...

Post by galesiz »

Image


İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, İsrail’in artan saldırıları karşısında Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın savunulması için Müslüman ve Araplardan daha ciddi bir duruş takınmalarını istedi.

Dün akşam el Cezire televizyonuna konuşan Şeyh Salah, Arap ve İslami rejimlerden sadece resmi açıklamalar, kınamalar yayınlamalarına son vermelerini, duruşlarını netleştirmelerini istedi. Şeuyh Salah “Kudüs ve Mescid-i Aksa işgal altında olduğu sürece, İslam ve Arap alemine karşı savaş ilan ediyor demektir” dedi.

İsrail’in bu yıl içerisinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın geleceğine ilişkin planlarını yürürlüğe koyacağını belirten Şeyh Salah, Müslüman ve Arap halklarından da daha etkin adımlar atmalarını istedi.

İslam ümmetinden daha aktif bir rol üstlenmelerini bekleyen Şeyh Salah, kendilerinin de Mescid-i Aksa için canlı kalkan olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şeyh Salah, 16 Mart’ta Mescid-i Aksa’da açılacak sinagogun yarattığı tehlikeyi bir kez daha vurguladı. Şeyh Salah, açılacak sinagogla Mescid-i Aksa’nın yıkılması planlarının da fiili olarak başladığını belirtti.

Kudüs’te Çatışmalar Devam Ediyor

İsrail’in Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki kuşatmayı kaldırmaması üzerine Kudüslü gençler, İsrail askerleriyle çatıştı. Kudüslü gençler, Babul Amud meydanında, Sultan Süleyman caddesinde İsrail askerlerine taşlarla saldırdı. İsrail askerleri de Kudüslü gençlere, gaz bombalarıyla karşılık verdi. Çatışmalarda herhangi bir yaralanan olmazken İsrail’in, çatışmaların yaşandığı ana yolları trafiğe kapattığı öğrenildi.

İsrail kaynakları, İsrail ordusuna ait bir askeri aracın kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradığını fakat saldırıda bir can kaybının olmadığını bildirdii.

Diğer yandan Mescid-i Aksa için canlı kalkan olma amacıyla Mescid-i Aksa’ya 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarından yaklaşık 30 otobüsün gittiği, İsrail’in bu otobüslerden bazılarını geri çevirdiği bildirildi.

Kudüs’ün yanı sıra el Halil’de de bugün gergin anlar yaşandı. İsrail askerleri, El Halil’in kuzeyindeki Beyt Emr’de sivil gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırdı.

isra haber
”Ağızların tadını kaçıran ölümü sık sık hatırlayınız” Hadis-i Şerif
Yarım somunun var mı? Bir ufak da evin?
Kimselerin kulu kölesi değil misin?
Kimsenin sırtından geçindiğin de yok ya?
Keyfine bak: en hoş dünyası olan sensin. Hayyam
Post Reply

Return to “Dünya”