Mısır pramitleri Türkiye den Kaçırılmış!!!

İzlenmeye değer videolar...
Post Reply
Refika

Mısır pramitleri Türkiye den Kaçırılmış!!!

Post by Refika »

İfadesiz, yorumsuz kaldım, nutkum tutuldu :o

http://gercektube.com/MISIR-Pramitleri- ... e-5820.htm

Direk video eklentisi nasıl yapılır bilemedim.
Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Re: Mısır pramitleri Türkiye den Kaçırılmış!!!

Post by Abdüllatif »

Yazıklar olsun! Hele ki o tarih öğretmenine yazıklar olsun!

Çok klasik bir laf ama eğitim sistemi bozuk. ÖSS'de iyi puan alanlar mühendis olur, doktor olur. Hiç bir yeri kazanamayan adamlar sınıf öğretmeni olur, tarih öğretmeni olur. Mesele bu. Adam zaten vasat, bir yeri kazanamamış, mecburen tarih öğretmeni olmuş, sınıf öğretmeni olmuş. (Çok başarılı kardeşlerimizde vardır, onların hakkını yemeyelim de...)

Durum böyle. Bence öğretmenlerin maaşlarını çok yükseltmeli, cazip hale getirilmeli ve Eğitim Fakültelerinin giriş puanları yükseltilmeli, ders geçme sistemleri zorlaştıılmalı ki Eğitim Fakültelerine seçkin kişiler gitsin ve başarılı olanlar mezun olsun, eğitim seviyesi yükselsin.
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
Refika

Re: Mısır pramitleri Türkiye den Kaçırılmış!!!

Post by Refika »

Video nun sonuna kadar 'şaka'dır diye bekledim. İnanamayıp bi daha seyrettim, hatta az evvel bi daha. Soruları soran da ne sabırlı ve soğuk kanlı maşallah yani. Umuyorum ki kamera kapatıldıktan sonra gerekenleri söylemiştir. İşin acı tarafı bu zatı muhterem halen öğretmenlik yapıyor olabilir :?
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Mısır pramitleri Türkiye den Kaçırılmış!!!

Post by Leyla Hanne »

Bu sadece Tarih öğretmenlerine özgü birşey değilki. Eğitim fakültesinde okuyup öğretme yeteneği kabiliyeti olmayan derslerden koşullu yada geçerle geçen bir çok kişi tanıyorum. Bu sıkıntı eğitimin tüm bölümlerinde mevcut; sunum yapmak istemezler, asosyallerdir, iletişim eksikliği var, öğretme yeteneklei zayıf, algıları ve güdüleri sınırlı kaldı ki biz bu kişilerden çocuklarımızı anlamaları, öğretmelerini,yönlerdirmelerini istiyoruz. Her türlü gelişimden haberdar olmalarını, hangi çocuk hangi yaşta nasıl davranır modeli nedir bunları bilmelerini istiyoruz. Bunu yapmaları ise 4 yıllık eğitimlerinin bir dönemindeki 1 haftalık ders ünitesi içinde yer alıyor. Yani işin içine girdikçe problemler artıyor.

Gene bu kişiler eğitim dersleri alıyor; diğer farklı fakültelerden mezun olup formasyon alıp öğretmen olanlara ne demeli. Büyük bir kısmının yetenekleri yok 4 yıl klasik bilim adamı mantığıyla yetiştilip bir şey olamayacığı anlaşılınca formasyon,kpss, hopp öğretmen oldu. Yani bunu doğru düşünen herkes algılayabilir. Bunlar klasik ama vazgeçilmez ve aşılması gereken problemler.

Abdüllatif Bey'in dediklerini katılıyorum ve ekliyorum. Bence zaten yeni mezun olanlar değil öğretmenlik yaşamı içinde olan kişilerden de incelemeden geçmeli, yılda bir defa yapılcak sınavlarla alan bilgileri, öğretmenlik bilgileri sınanmalı, yeni keşfedilen metodlar, uygulamalar hizmet içi veya dışı eğitimlerle onlara öğretilip bir üst düzeye geçilmeli. Bu sınavdan geçemeyenlerede farklı uygulamalar,cezalar,ödüllerle(mesela öğretmenlik rütbesi,puanı artırılarak..) bu kişileri zorlayıp verim almalıyız.

Acaba diyorum biz bu basit algılama düzeyimizle bütün bunları algılarken şube müdürleri, milli eğitim müdürleri, genel başkanlar,bakanlar kısacası bununla ilgilenenler bunları düşünemiyor mu? Yada düşünüp düşünmemezlikten mi geliyor :?:
Post Reply

Return to “Görüntü”