EN SEVAPLI ŞEY

Mehmed Zahid Efendi hakkında bilgiler, hatıralar, vs.
Post Reply
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

EN SEVAPLI ŞEY

Post by nisanur »

Hocamız, cennet mekan Efendimiz Mehmed Zahid Kotku hazretleriyle Ankara'da bir ihvanımızın evine gitmiştik. Çankaya'da çok güzel bir evi vardı. Bütün Ankara, misafir salonundan tabak gibi görünüyor, benim şu halıyı gördüğüm gibi Ankara ayaklar altında...Tam Çankaya'nın altında, en güzel yer. Çok geniş salonu vardı. Hocamızı evine çağırdı. Toplantı oldu, herkes kalabalık geldi. Başka bir hocanın dervişi de geldi. Hocamız'a intisaplı değil, başka bir hocaefendiden...Halen sağ, o hocaefendiyi de tanıyorum, ismini söylemeyeceğim. Ama Hocamız'ı çok seviyor.

Hocamız, hocalar güzeliydi. Bembeyaz sakalı, kırmızı yanakları vardı. Heybetliydi, güleç yüzlüydü. Gören : " Kim bu güzel adam?" derdi. O kadar güzeldi. Benim gibi böyle kara yüzlü değildi.

Soruyu soran Bağdat'ta filan okumuş, alim, Diyanet'te hocalık yapan bir kimse, kuvvetli hafız, Kur'an'ı da biliyor:

" Hocam! Şunun sevabı şu kadar, bunun sevabı bu kadar... Bunlardan daha sevaplı bir şey var mı?" dedi.

Benim de hoşuma gitti bu soru, herkesin hoşuna gitti. Adam sevap kazanmak istiyor belli. Sevaplı şeyi soruyor. Hocamız sanki onun sormasını bekliyormuş gibi, ne başını öne eğip düşündü ne tereddüt etti; daha sözünü tamamlarken;

" Evet var!..." dedi.

" Nedir Hocam? " dedi.

Gözleri hazine görmüş bir insan gibi açıldı. Tabii heveslendi. Meraktan, hani tam kalenin önüne top gelmiş, vuruyor; " Gol mü değil mi? " der gibi, o kadar heyecanlı bir şey. Cevap:

" Bir insan tasavvufta zikre çalışırsa, zikre çalışa çalışa kendisinde gelişme olur. Bu gelişmelerin sonunda, bir kere ' ALLAH ' dedi mi, bütün vücudu zerreleriyle beraber hep birlikte ' ALLAH ' der. Bu çaılşmadan sonra, zikir bütün vücuda yayılır. Çalışmalarla gelişe gelişe parmakları zikreder, ayakları zikreder, saçları zikreder, her taraf zikreder...Sonra bir kere ' ALLAH ' dedi mi, bütün zerreleriyle zikreder. İşte bu en sevaplı ameldir. "

---------------------------------------------------------------------------------------
MEHMED ZAHİD KOTKU - MAHMUD ESAD COŞAN ( Server İletişim )
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Post Reply

Return to “Mehmed Zahid Kotku Rh.A”