İsrail'i çileden çıkaran dizi: ''Ayrılık''

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
maneviyat

İsrail'i çileden çıkaran dizi: ''Ayrılık''

Post by maneviyat »

TRT'nin yeni dizisi "Ayrılık", İsrail'de büyük tepki topladı. Televizyon dizisiyle ilgili eleştirel bir haber akşam haberlerinde geniş bir şekilde yer aldı. İsrail dizinin TRT'de yayınlanmasına ise bu yorumu yaptı:

Dizinin dün ilk bölümünün yayınlanmasının ardından, akşam saatlerinde Yedioth Ahranot gazetesinin İbranice haber sitesi Ynet, diziyle ilgili geniş bir yazı yayımlayıp, İsrail'in, dizinin yayımlanmasından doğan "travma"yı yaşadığını belirtti.

Kanal 2 televizyonu da dizinin İsrail ve Yahudi düşmanlığını tesis etmeye yönelik "provokatif bir dizi" olduğunu öne sürdü. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, yeni atanacak Türk Büyükelçisini en kısa samanda Dışişleri'ne çağırıp izahat isteyeceği belirtilirken, Ynet, Lieberman'ın Büyükelçiye vekalet eden Türk Büyükelçilik görevlisinin, diziyle ilgili protesto vermek için bakanlığa çağrılması talimatını verdiği ifade etti.

"Türkiye'nin devlet Televizyonu TRT 1, bu hafta Gazze'deki Dökme Kurşun operasyonu sırasında geçen olayları anlatan bir diziyi yayına soktu" diyen Ynet, dizide İsrail ordusu askerlerinin, "çocukların üzerine bilinçli olarak ateş eden, Gazzeliler'i idam mangalarının önüne diken, sivillere ateş eden kana susamış askerler" olarak gösterildiğine işaret etti.

Ynet, dizinin Youtube'de yayımlanan bölümünün linkini verip, resimlerine de habere ekledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ise Ynet'e "Bu, ciddi bir provokasyondur ve devlet desteğiyle yapılmıştır. Böylesine provokasyon ve nefret dolu bir dizinin düşman ülkeler arasında bile yayınlanmasının doğru olmadığını düşünüyorum." dedi. Lieberman, dizinin "İsrail ile yüzde 100 dolu diplomatik ilişkileri olan Türkiye'de yayınlanmasını da çok manidar ve üzücü" olarak nitelendirdi.

KANAL 2: "İSRAİL VE YAHUDİ DÜŞMANLIĞI TESİS ETMEYE YÖNELİK"

Televizyon dizisiyle ilgili eleştirel bir haber de İsrail'in önde gelen TV kanallarından Kanal 2'nin akşam haberlerinde geniş bir şekilde yer aldı.

Kanal 2 Televizyonu, TRT'nin yapmış olduğu "Ayrlık" adlı dizinin "devlet televizyonu"nda yayınlanmış olmasına dikkat çekti; en üst dereceden provokasyon malzemesi içerdiğini ve gerçeklere aykırı olduğunu ileri sürdü.

Kanal 2, diziyi, "İsrail ve Yahudi düşmanlığı tesis etmeye yönelik provokasyon" olarak niteledi.

Diziden parçalara da yer verilen Kanal 2 haberinde de dizi konusunda İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a da görüşünün sorulduğu ve Lieberman'ın, en kısa zamanda, yeni atanacak Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisinin dizi hakkında izahat vermeye davet edileceğinii belirttiği ifade edildi.

Kanal 2'de de İsrail askerlerinin, "günahsız sivilleri öldüren kana susamış askerler" olarak gösterildiğinin altı çizilip, dizinin TRT'de yayımlanıyor olmasının "çok manidar" olduğu ifade edildi. Kanal 2, dizinin, "Suriye gibi karanlık ülkelerin yaptığı provokatif ve Yahudi düşmanı yayınlarına eşdeğer olduğunu" ileri sürdü.

Kanal 2 ayrıca, dizinin TRT gibi bir kurumda yayınlanıyor olmasının tek bir yolu olduğunu, bunun da "yukarıdan" gelen bir talimatla yapılmış olabileceğine vurgu yaptı.

AA

http://www.haber7.com/haber/20091015/TR ... -tepki.php
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: İsrail'i çileden çıkaran dizi: ''Ayrılık''

Post by nisanur »

Israıl tepkı göstermese kımsenın duyacağı yoktu ama ben o dızıyı gecen yıldan berı ızlıyordum,abuk subuk şeylere vakıt ayırana kadar bu dızı ızlenebılır dıyorum .
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
maneviyat

Re: İsrail'i çileden çıkaran dizi: ''Ayrılık''

Post by maneviyat »

lale_zar wrote:Israıl tepkı göstermese kımsenın duyacağı yoktu ama ben o dızıyı gecen yıldan berı ızlıyordum,abuk subuk şeylere vakıt ayırana kadar bu dızı ızlenebılır dıyorum .
Şahsım adına gerçekten öyle abla hiç duymamıştım.Gerçi pek tv takip etmiyorum ama İsrail'in çileden çıktığını duyunca izlenebilir bir dizi olabilir diye düşündüm :lol:
User avatar
mhysr
Posts: 15
Joined: 12 Feb 2009, 22:28

Re: İsrail'i çileden çıkaran dizi: ''Ayrılık''

Post by mhysr »

çok sevindim şimdi yaaa inş devamı bol bol gelir dizinin :D
herşey bir gün bitecek ve biz gözümüzü ahirette açacagız hazırlığımız tam mı?
Post Reply

Return to “Türkiye”