Kıskançlık Bir Hastalık!

Forumda uygun kategori bulamadığınız yazılar...

Moderators: VYZ, Leyla Hanne

Post Reply
maneviyat

Kıskançlık Bir Hastalık!

Post by maneviyat »

İnsanda bir miktar kıskançlık olması doğal. Aşırısı ise paranoyik bozukluğa yol açıyor.
Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatristi Dr. Haluk Gülmez ihanete uğrama aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşlerin mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi birlikte yaşadıkları kişilere de dünyayı zehir ettiklerini bu kişilerin cinayete ve intihara yatkın olduklarını söyledi.

İnsanda bir miktar kıskançlık olmasının son derece doğal olduğunu belirten Dr. Gülmez “Aşırı olmayan kıskançlıklar gayet doğaldır.

Ancak tamamen mantık dışı aşırı kıskanmalar da insanlar da paranoyik bozukluk oluşumuna yol açar” dedi.

Tedavisi zor
Hastalık boyutuna gelmiş kıskançlık hastalığının tedavisinin son derece zor olduğunun söyleyen Dr. Gülmez "Sürekli olarak ihanete uğrama aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşler mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi birlikte yaşadıkları kişilere de dünyayı zehir ederler. Kendine göre kanıtlar bulan sürekli olarak kendi kendine sorular sorup eşini takip altına alan kıskanç kişiler intihara ya da cinayete bile teşebbüs edebilirler" diye konuştu.

Hekime karşı bile kuşkulu
Hastalık durumuna gelmiş kıskançlık durumlarının kişilik ve paranoyak bozukluklara yol açtığını açıklayan Dr. Gülmez aşırı kıskançlık hastalığının uzun süre psikiyatrik tedavi gerektiren zor bir hastalık olduğunu söyledi.

Dr. Gülmez "Hekime karşı bile kuşkucu davranış sergileyen bu kişiler kıskandıkları kişi veya kişilere karşı kırıcı yıkıcı ve saldırgan olurlar. Eşleri ve çocuklarıyla olan iletişimleri kopan işinde de üretken olmayan bu kişiler psikiyatrik destek almadıkları sürece son derece mutsuz ve huzursuz bir yaşam sürdürürler."

Genetik olabilir
Kıskançlığın genetik yatkınlık gösteren psikolojik bir hastalık olduğunu ifade eden Gülmez konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kıskanç anne ve babanın çocukları da kıskanç olur. Kıskançlık genetik olduğu kadar anne ve babadan öğrenilmiş davranışlar olarak çocuklarlarda da ortaya çıkar. Kıskanç çocuklar tek evlat olmanın avantajını kullanabilmek için kardeşlerini öldürmeye bile kalkar. Annesini babasından babasını annesinden kıskanan arkadaşlarıyla kıskançlık duyguları yaşayan çocuklar sosyal yönden son derece uyumsuz olurlar. Sosyal uyumu ders uyumu arkadaş uyumu bozulan çocuk ruhi çöküntü sonucu depresyona girer. Kendisiyle bile barışık olamayan bu çocukların gençlik ve eğitim yaşamları da çok zor geçer."
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Kıskançlık Bir Hastalık!

Post by nisanur »

Demek ki paronayak kişilikler etrafimizda dolu,çünkü bu kıskançlık bazan çok kötü şeylere sebebiyyet veriyor,çoğusuda çekekemezliğe varıyor insanlara dünyayı zehrediyor,hiç sebep yokken sorun çıkartılıyor,insan kendini biraz frenlemeli haksız yere kimse kırılmamalı ,bu eşler arasında çok yaygın malesef,boşanmaların en büyük sebepleride kıskançlık ama gereksiz olanı,mesela bir komşumuz yaşlı bir teyzemiz eşi sağlık sorunları oldugu için doktora gidecek erkek doktor var diye eşini doktora götürmemiş 1 yıl sonra hastalığı nüksetmi ve ilerlemiş hastalıkla uğraşmak zorunda kalmış,bu şimdi neye giriyor bu ve bunun adınada sevmek diyorlar.
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
maneviyat

Re: Kıskançlık Bir Hastalık!

Post by maneviyat »

Malesef abla normal kıskançlık dışında ki anormal kıskançlıklar bir nevi zulümdür karşı tarafa..Hatta bu durum suizana, iftiraya kadar gidebiliyor..Nevzat Tarhan ın yazısımıydı şimdi tam hatırlamıyorum da mesela orada da şöyle denmişti artık bu paranoyik eşler o kadar bunaltıyorlarmış ki eşlerini bu sefer de eşler(tabi bu yapılan da doğru değil) gerçekten eşinden kaçıp uzaklaşınca yada artık boşanmayı düşünüp başka biriyle evlenmek isteyince, bunaltan eş ''gördünüzmü ben biliyordum zaten, benim düşüncelerim, korkularım boşa değilmiş, zaten beni aldatıyordu hep '' gibi sözler diyorlarmış.Yani yine kendilerinde suç aramıyorlar.. Birde eşinin kendisine güvenmediğini bilmek kötü olsa gerek..hele de haksız yere olunca bu bile karşındakini mutsuz etmeye yeter bence..Çünkü bir ömür geçireceğin kişiyle sürekli suçlama ve güvensizlikle yaşanan bir hayat ve mutlu olmak biraz zor gibi..Bu durumda olanlara Allah yardım etsin, bu rahatsızlığı olanlara da şifa versin..
Post Reply

Return to “Diğer Konular”