Tüm okulları evleri bilgisayarlarla donattık.

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Tüm okulları evleri bilgisayarlarla donattık.

Post by nisanur »

Tüm okulları evleri bilgisayarlarla donattık. Sonuç başarısızlık

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Muşta, eğitimde başarısızlığın en büyük nedeninin küçük yaşta çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmaması olduğunu, bilgisayar kullanımının da okumama alışkanlığıyla örtüştüğünü söyledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Muşta, eğitimde başarısızlığın en büyük nedeninin küçük yaşta çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmaması olduğunu, bilgisayar kullanımının da okumama alışkanlığıyla örtüştüğünü söyledi. Prof. Dr. Muşta, yaptığı açıklamada, çocukların yanlış şekilde ve gereğinden fazla internet başında bulunmasının eğitimin kalitesini düşürebileceğini belirtti.Bu tespite rağmen, bu yılki OKS ve ÖSS'de pek çok öğrencinin sıfır puan almasında tek suçlunun bilgisayarmış gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu belirten Muşta, ''Okuma geleneği olmayan bir toplumuz. Anne ve baba okumuyor, çocuk da okumuyor. Aynı zamanda ülkemizde eğitim maalesef okumaya dayalı verilmiyor. Eğitimde başarısızlığın en büyük nedeni küçük yaşta çocuğa okuma alışkanlığı kazandıramayışımız. Bilgisayar kullanımı da bu alışkanlığımızla örtüştü'' dedi. Eğitimde en önemli unsurun beyin gelişimi ve hayata bakışın şekillendirilmesinde derin etkiler bırakan, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılması olduğunu vurgulayan Muşta, şunları kaydetti: ''Çocuklara küçük yaşta okuma alışkanlığı kazandırmıyoruz, çocuk kitabın bir bölümünü ezberliyor, sınavdan geçiyor. Bu durum çocuğun gelişmesini engellediği gibi başarısızlığı beraberinde getiriyor. Çocuklarımızın başarısızlığı ülkemizin başarısızlığı anlamına gelir. Tabii ki ders çalışıp kitap okumak yerine bilgisayar başında oyun oynanarak geçirilen zaman kayıp zamandır. Burada görev, okuldan çok öğrencinin ailesine düşüyor. Anne baba hem kitap okuyacak hem de güzel bir dille yaklaşarak çocuğun kitap okumasını sağlayacak. Çocuk elbette bilgisayardan yararlanacak, oyun oynayacak ancak bunu tümüyle ailesinin gözetiminde yapacak. Yani bilgisayarın çocuğu okumaya teşvik edeceğini düşünmek büyük yanlış.''

Karne hediyesi artık bisiklet değil bilgisayar
Konya'da bisiklet montajı ve satışı yapan Mustafa Küçüksakallı, 10 yıl öncesine kadar en gözde karne hediyesinin bisiklet olduğunu, zamanla karne hediyesi olarak ailelerin daha çok bilgisayarı tercih etmeye başladığını söyledi.
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
maneviyat

Re: Tüm okulları evleri bilgisayarlarla donattık.

Post by maneviyat »

Aslında çok doğru söylemiş gerçekten okuma alışkanlığı özelliklede çocuklarda azaldı fakat bilgisayarı evdende kaldıramıyoruz çünkü bazen ödevleri internetten araştırılması gereken konular ya da bilgisayarda hazırlanması gereken slayt türü ödevler olabiliyor.Bunun dışında testlerden faydalanılabiliyor ama bir çocuk bilgisayara oturduğu zaman dikkati başka yönlere dağılıyor ve okuma alışkanlığı falan kazanmıyor hatta okuduğunu tam anlayıp anlamadığından bile kuşku duyuyorum.Dediği gibi artık çocuklar bisiklet falan değilde laptop ister oldu karne hediyesi olarak :) çocukların birbirlerine hediyeleride oyun cd si falan olmaya başladı galiba....Ben şahsen oğlumu çok fazla kullandırmıyorum ama bilgisayarıda öcü gibi göstermiyorum çok nadir dk.'la sınırlı oyun oynamasınada izin veriyorum, test çözmesinede ama dediğim gibi sınırı var zaten bu konuda özellikle bu sene konuşma ve nasihatlerimiz iyiye vesile olmuş olacakki çok fazlada eskisi gibi inatlaşıp bilgisayarı kullanmak istemiyor kısacası interneti bilinçli kullanma yönünde ve okuma alışkanlığı kazandırma konusunda en önemli görev aileye düşüyor :) Benim bir yakınım bilgisayar öğretmeni şöyle demişti bilgisayarında bağımlılık yapma özelliği var diye hatta kendiside bilgisayar öğretmeni olmasına rağmen sınırlı kullanır bu bağımlılık konusununda dikkate alınması gerekiyor sanırım...
galesiz
Posts: 124
Joined: 18 Dec 2008, 15:18
Kan Grubu: B (+)

Re: Tüm okulları evleri bilgisayarlarla donattık.

Post by galesiz »

ailenin hem beraber kitap okuması.çocuğun kitap okuma alışkanlığı kazanmasında çok etkili oluyor
”Ağızların tadını kaçıran ölümü sık sık hatırlayınız” Hadis-i Şerif
Yarım somunun var mı? Bir ufak da evin?
Kimselerin kulu kölesi değil misin?
Kimsenin sırtından geçindiğin de yok ya?
Keyfine bak: en hoş dünyası olan sensin. Hayyam
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Tüm okulları evleri bilgisayarlarla donattık.

Post by nisanur »

Nefis terbiyesi her konuda devreye giriyor ,zamanı güzel değerlendirmeyi çocuklarımız dahil biz kendimizde uygulamalı,sermayemızin eriyip bittiğini güzelce anlatabilmeyi anlayabilmeliyiz .
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Post Reply

Return to “Türkiye”