Bölüm Hakkında

"Ehl-i Hikmet'e selam olsun!"
Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Bölüm Hakkında

Post by Leyla Hanne »

Es-selamu aleyküm ve rahmetullah!
Saygıdeğer Üyelerimiz

Amerika'da bir anket yapılmış insanoğlu beyinlerinin sadece %5'i kullanıyormuş, alim ve evliyalar ise %14,15'ini. Halbuki müslümanların beyinlerinin %100 kullanmaları gerekir çünkü islamda tefekkür denilen güzel bir düşünce sistemi var. İnsan ne kadar çok düşünürse beyni o kadar çok çalışıyor.

Tefekkür'ün kıymeti hakkında Efendimiz şöyle buyuruyor: "Bir saat tefekkür, 60 yıl nafile ibadetten hayırlıdır" Rabbimiz kudretini, azametini, gücünü tefekkür eden alim olur, sıddık olur. Tefekkür gönülde bir hazinedir, iyiyi, güzeli, doğruyu seçmede akıl ona muhtaçtır. Tefekkür hikmetleri, deryaları anlamak için bir kandildir, bir ışıktır. Onun için bütün kardeşlerimiz daha çok tefekkür etmelidir. Doğruya ulaşmak, Hakk rızasını kazanmak için gelin sizde bize katılın.

Her hafta farklı konulardan, güncel meselelerden bir soru yayılacağız. Bir hafta boyunca o konuyu tartışacağız. Böylelikle tefekkür hazinemiz gelişmiş olacak. Bu bölümde isterseniz bizlerle tefekkür tecrübelerinizi de paylaşabilirsiniz. İlk düşündüğümüz sistem de bazı eksik noktalar vardı. Bu yüzden düzenlemeye gidildi. Bu şekilde daha güzel olacağı kanaatindeyiz.

"Fikr ona derler ki bir yol açsın. Yol ona derler ki bir gerçeğe ulaşsın erenler."
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Bölüm Hakkında

Post by Leyla Hanne »

Bölüm hakkında düzenlemeye gidilmiştir.
Post Reply

Return to “Tefekkür”