s.a gençler aslında gafil değil cahil

Moderator: Leyla Hanne

hasankaya_mizan
Posts: 5
Joined: 11 Nov 2007, 18:04
Kan Grubu: 0 (+)

Re: s.a gençler aslında gafil değil cahil

Post by hasankaya_mizan »

Asım kardeşimize teşekkür ediyorum uyarısından dolayı.İslam Dünyası'nın sorunlarını konuşmak ve sorunların kaynağını bulmak önemli bir husus.Ben en büyük problem olarak Müslümanların birbirleri yerine başkalarını dost edinmelerini ve yanlış din anlayışlarını görüyorum.Yukarda değindiğim hususlar bununla ilgili.
Bizim derdimiz gençliğimizin yanlış yollara sevkedilmesi.Bir insan gelecek kaygısıyla ve dünyevi menfaatler uğruna Cemaatli,Tarikatlı olmamalı.İslamı öğrenmek için cemaate ve tarikata girmeli.Yoksa cemaat taassubcusu olur çıkar.Birbirimize bağımız manevi olmalı. Maddi değil.Bizim eleştirilerimiz bununla ilgili.
Ben bir öğretmen olarak gençliğimizin dershanelerin dolgu malzemesi olmalarına ve manevi duygularının istismarına çok üzülüyorum.Dersleri iyi olan, denemelerde iyi net yapan öğrenci iyidir, gerisi önemli değil anlayışı yanlış değilmi?İyi net yapanlar reklam için özel yetiştirilip, gerisinin atıl durumda bırakılması Müslümanca bir yaklaşım mı? Bir öğretmen öğrencisini müşteri yada reklam malzemesi olarak görürse nasıl eğitecek?Herhalde bunları eleştirmek ortaya koymak reklam olmasa gerek.Bilmem katılırmısınız.
Elbette ki asıl yapılması gereken bireysel mesuliyetimiz.Ben ne yapabilirim sorusunun cevabı.Oturduğumuz yerden vatanı kurtaracak değiliz.Sabırla anlatmalıyız.
Bu konuda ülke genelinde bir organizasyon yapılırsa bizde katılırız.
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: s.a gençler aslında gafil değil cahil

Post by Zeyneb Büşra »

Sa.
hasankaya_mizan Bey,
Görüşlerinize katılmamak mümkün değil. Gerçekten çok haklısınız. Zaten şunu da belirtmek gerekir ki maddi kaygılarla bu tür camialara bağlanan gençlerin manevi bağlantıları da kısa süreli oluyor. Dersaneyle irtibatları kesildikten sonra dini yönleri de son buluyor. Çünkü bu kurumlarda ciddi bir dini, manevi kazanç vermek yerine ders çalışma , dersane tanıtımı daha çok ön plana çıkıyor. Bu bir gerçek.
2008
Posts: 14
Joined: 05 Jan 2008, 01:38

Re: s.a gençler aslında gafil değil cahil

Post by 2008 »

Konuyla ne kadar alakalı bilemiyorum; ama biz bir ''Batılılaşma''dır tutturmuş gidiyoruz. Tabi batılılaşma diyoruz ama Batı'nın sadece giyim kuşamını ve o çirkin yaşayışını örnek alıyoruz. Yönümüz Batı yolumuz Batı. Bakalım ne olacak sonumuz.
Post Reply

Return to “Projeler”