Bugün Ne Öğrendim?

Moderator: Leyla Hanne

User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Bugün Ne Öğrendim?

Post by nisanur »

Cümleden Allah razı olsun ,bende az önce okuduğum bir hadisi şerifi sizlere aktarıyorum .

Hz. Ebu Hureyre Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Allahın rızasını niyet ederek sadaka veren bir kula Allah kıyamette:

"Ey kulum, madem ki benden rahmet ümid ettin; Ben seni hakir duruma düşürmem. Cesedini Cehenneme haram kıldım. Cennetin istediğin kapısından içeri gir"buyurur.(Deylemi)

Ayrıca güle yüzünden bir sadaka olduğunuda not düşmek gerekli derim ..
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
seyir

Re: Bugün Ne Öğrendim?

Post by seyir »

"Asıl şükür, istifade ettiğin nimetten hasıl olacak kuvveti sağlığı Allah(cc) yolunda sarf etmendir. Yoksa sadece Ya Rabbi Şükür demekle olmaz."

Mehmed Zahid Kotku(rha)
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Bugün Ne Öğrendim?

Post by Leyla Hanne »

Bugün Akra'da iftar vaktinde hocaefendimizden bir anektod sundular Ramazan'a dair. Ben de onu paylaşmak istedim.

Birgün bir doktor Medine'ye gitmiş, orda vazifeye başlamış. Gidiyormuş geliyormuş işine ne gelen var ne muayene olan. Böyle bir ay kadar sabr etmiş, sonunda para kazanamıyor nafakasını sağlıyamıyor. Ayrılıyor oradan, geliyor memleketine soruyorlar neden geldin diye. O da anlatıyor. Bu medine halkı hep sofradan doymadan kalkıyor, midelerinin bir kısmı boş kalıyor, az yedikleri içinde vucut sağlıklı kalıyor tabi. Bana da ihtiyaç kalmıyor bu yüzden, ben de geldim buralara diyor. Hatta hocamız anlatırken nüktedanlık yapıyor" Ondan yiyim, aman şunun tadına da bakayım, bu güzelmiş şu özelmiş derken mide doldu tabi diyor.

Hocaefendimiz bu olayı anlattıktan sonra işte ramazana, sahura, iftara, az yemeye değiniyor. Devamlı bu hal üzere olmayı tavsiye ediyor, sünnete davet ediyor bizleride.. Allah Esad Hocamızdan ve sizlerden razı olsun.
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Bugün Ne Öğrendim?

Post by Leyla Hanne »

Sa, Bugünlerde birçok şey öğrenmek, hatırlamak nasip oldu. O yüzden hepsini biriktirdim bir mesajda yazacağım. Allah razı olsun şimdiden. :) Bu öğrendiklerimin birçoğu Esad Hocamız'ın "Ramazan ve Güzel Ameller" adlı kitabından aktarmadır. Radyo sohbetlerinin yazıya geçmiş halidir, şiddetle tavsiye ederiz. Hele bu güzel günler niyetiyle okumak, anlamak, ne yapıp ne edeceğimizi bilmek adına okumak çok güzel, çok faydalı.

Efendimiz buyurmuş, ramazanda biz kullara, müslümanlara 5 şey, 5 mükafat verilmiş.

BİRİNCİSİ; Açlıktan dolayı ağızda olan koku" Bu koku Alllah indinde misk kokularından daha şerefli daha kıymetli bir kokudur.Ahirette o oruçlunun ağzından çıkan koku misk kokusu gibi güzel kokular çıkacakmış.

İKİNCİSİ: Denizdeki balıklar bile iftar edinceyem kadar onun için istifar ederler. Bütün mahlukat o kişi için dua edermiş.

ÜÇÜNCÜSÜ: Her gün Allahu Teala Hz. cenneti o kişi için süslermiş.

" Muhtemel ki ey cennet salih kullarım gelecekler onların yorgunluklarını dünyadaki meşakkatleri bitecek. Onların dünyadaki sıkıntıları karşılığında burada rahat etsinler..." denilirmiş.

DÖRDÜNCÜSÜ:Şeytanların azılılarıi, reisleri azgınları zincirlere boyunduruklara bağlanırlar. Onlara fırsat verilmez bu ayda bu saptırma işi olmaz. Az olur. İbadet yapmak kolay olur.

BEŞİNCİSİ:Ramazanın en son gününde oruçlular afvu mağfiret edilir.

Bu beşinci şeyde bitince sahabe sormuş bu son gece kadir gecesimidir diye?
Efendimiz Hayır demiş, kadir gecesi değil ama çalışan işçiye çalışması bittiği zaman ücreti verilir. Ramaza bittiği içinde ramazanın en son gecesinde mükafat verilir buyurmuş.


İkinci bir müjdemiz, hadisimiz ise şöyle:

" Bir insan bir oruçluya bir hurma verse bir bardak su verse bir zeytin verse yani bir şeyle orucunu açtırsa o oruölunun orucundan dolayı kazandığı sevap kadar sevabı o da aynen alır. Ama oruç tutanın sevabından değil, Allah ayrıca ona veriyor. Oruçlunun sevabı oruölu tarafından alınıyor, fakat oruçluya iftar ettirene de Allahu Teala Hz. o oruölunun sevabı kadar ikinci bir sevap veriyor" buyuruyor Esad Hocamız.

Kapanışı da gene Hocaefendimizin dualarından yapalım, "Allahu Teala Hz. hayırlara muvaffak eylesin. Mücahid müslüman eylesin. Sahabe gibi müslüman olun. İslamı yayıcı, irşad edici, dini cihana duyurucu, tanıtıcı insanlar olun. Allah sevdiği kul eylesin. Cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin."(1998- Brisbane)

Ramazanla ilgili bilgiler için;

http://www.iskenderpasa.com/ozel/ramazan/default.asp
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Bugün Ne Öğrendim?

Post by Leyla Hanne »

İsmail Durak Ünlü Abiden bir programda anılarını dinlerken bize bir anektod anlattı.Beni ve ailemi çok etkiledi. Yaklaşık 1 ay-1,5 ay önce dinledim ama anlatmak bugüne nasipmiş.

"Biz çocukken Yozgatta arabayla yılancılar gelirdi, yılancılar yılan oynatarak para kazanırdı yani zamane dilenciği diyelim. Bizde onları seyrederdik. Bu anlatacağım hikaye Mesnevide geçiyor. Zamanın birinde bir yılancı varmış, yılanını oynatarak geçimini sağlarmış. Yılancının birgün yılanı ölmüş. Çıkmış dağa yılan aramaya. orda bir tane mağarada bir yılan bulmuş. Yılan ölüymüş ama para kazanmak için ben insanları kandırıım diye şehre getirmiş.Gösteriye başlamış, yılanın üstüne bir tane örtü örtmüş mekan çok sıcakmış başlamış şarkı söyleyerekten oynamaya.Yılanın üstüne örtü örtmüş bir başını gösteriyormuş bir kuyruğunu gösteriyormuş halk da onu alkışlıyormuş aman ne kadar iyi gösteri yapıyorsun derken yılancı iyice havaya girmiş. Tabi örtünün altında yılan hareket etmeye başlamış,meğerse yılan kış uykusundaymış sıcağın altında canlanmış tabi. Yılancı bu durumun farkında değil, yılan tabi uykudan uyanınca yılancıyı sokmuş.Adam ölmüş orda; İşte nefsimizde aynı bu yılancının yılanı gibidir.Namaz kılıyorum,oruç tutuyorum diyip kendimizi kandırmamalıyız. Gurur yapmamalıyız.Dikkat etmeliyiz. Nefsimizi bıraktığımız anda yılancının yılanı gibi bu bize zarar verebilir.Kısacası nefsimizi terbiye etmeliyiz, her an kış uykusundan uyanıp bize zarar verebilir."

*Ayrıca Esad Hocamızla ilgili anılarını anlatırken birde Muhsin Beyden bahsetti.

'Türkiye İran olmayacak; ama Türkiye asla Suriye de olmayacak.' diye 27 şubat dönemindeki bir açıklamasından bahsetti. Bu koyduğum video da zaten Muhsin Bey'in açıklaması...İzlemenizde fayda var.

http://www.dailymotion.com/video/xcpud6 ... from=embed

İsmail Amca anlatırken bu anektodu, kendisinin siyasi hayatından örnek verdi. Muhsin Bey'in koaslisyon dönemindeki toplantıda açıklama yapmıyacağına dair bir karar alınmış ama görüşmeye gittiği yere indiği an bu açıklamayı yapmış. Tabi İsmail Abiler merak etmiş neden açıklama yaptı acaba diye. Toplantıdan dönünce sormuşlar bu durumu, meğer Muhsin Bey arabada Esad Hocamızle konuşmuş bu hocaefendinin yorumuymuş. O yüzden "'Türkiye İran olmayacak; ama Türkiye asla Suriye de olmayacak." diye açıklama yapmış. Türkiye'nin Suriye olması aynen müslüman sunni bir yüzbaşının alevi bir onbaşı yarafından tokatlanmasıdır, diye bu duruma Esad Hocamız açıklama getirmiş. Bunun üzerinede tarihe geçicek bu yorumu Muhsin Bey ekranlara yapmış...

Esad Hocamız feraset sahibi olduğu her dönemde olduğu gibi bu olaydada zaten ortaya çıkmış, ama ne yazıkki bazı durumlardan kurtulamamış Türkiye..

Allahu Teala rahmet eylesin tekrardan Muhsin Beyede, Hocamıza da.. Cennetu Alada komşuluklarını nasip eylesin... :)
Post Reply

Return to “Kritik Analitik Düşünce ve Kişisel Gelişim”