Bir Gazete

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Bir Gazete

Post by Zeyneb Büşra »

Selamünaleyküm
Vakit gazetesinin söylemleriyle dindar camiaya zarar verdiği yönünde endişelerim var. Hele de şu son Türkan Saylan olayında kendileri bir yana tüm dindar camiaya zarar vermeye başladılar. Hüseyin Üzmez olayında taraf olmaları, Adnan Oktar'ı yazara yapmaları bende ciddi şüpheler uyandırıyor. Derin devletle bir bağlantıları mı var. Nasıl bu kadar cüretkar olabiliyorlar sizce? Bilmem ne düşünürsünüz?
kinali2855
Posts: 119
Joined: 01 Jan 2008, 17:09
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Bir Gazete

Post by kinali2855 »

a.s

ben bazı hususlarda katılıyorum size. dediğiniz gibi Türkan Saylan konusunda bence çok ağır söylemlerde bulundular. bunu daha nazik bir dille söyeleyebilirlerdi. ama İslamiyet e karşı kim olursa olsun söz ettirmemeliyiz bu konuda tepkilerinde haklı idiler. eğer bu gibi kurum ve kişilere cevap vermezsek bunlar tepemize çıkar. tepkimizi ortaya koymamız lazımdır. derin devletle ilişkisi var mı yok mu bilmiyorum ama devletin bazı kurumlarında bunlara çalışanlar olduğunu düşünüyorum çünkü bazen öyle belgeler çıkartıyorlar ki akıllara durgunluk veriyor.
Men Dakka Dukka
dergah
Posts: 318
Joined: 30 Nov 2007, 23:53
Kan Grubu: B (+)

Re: Bir Gazete

Post by dergah »

as


1 seneye yakındır yerel gazetecilikle uğraşıoruz.yazarlarımızdan biri hürriyet gazetesi yazarları toplantısında bulunmuştu.bütün gazeteler hakkında konuşulmuş,,,özellikle vakit gazetesi üzerinde durulmuş,,,bekir coşkun laf arasında ''yahu (vakit gazetesini kastederek)adamların üstüne bu kadar gitmeyin,nitekim onlarda bizim camianın(doğan yandaşlarını kastediyor)haylaz çocukları''diyor.gerisini siz anlarsınız selametle
mstf
Posts: 185
Joined: 30 Nov 2007, 16:43
Kan Grubu: A (+)

Re: Bir Gazete

Post by mstf »

AS
Zeyneb Büşra wrote:Selamünaleyküm
Hele de şu son Türkan Saylan olayında kendileri bir yana tüm dindar camiaya zarar vermeye başladılar.
Türkan Saylan olayında yapılması gerekeni yapıyor bence.Din ve Devlet düşmanlarına bu yapılanlar az bile ... http://www.tumgazeteler.com/?a=4942763 ===>>>>Türkan Saylan Kimdir?
Zeyneb Büşra wrote:Hüseyin Üzmez olayında taraf olmaları...
“Hüseyin üzmez’in suçu henüz kesinlik kazanmamıştır... Buna rağmen, biz bu fiili tasvip etmediğimizi defalarca deklâre ettik... Böyle bir suç işlendiğinde; ölçümüz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav); ‘Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa, elini keserim’ şeklindeki ilkesidir... Eylem tasvip edilmediği müddetçe; ‘fail’in yakınlarının ve çalıştığı kurumun o eylemden sorumlu tutulması mümkün olamaz!..”
Bununla da yetinmeyip, ekledik:
“Suç sabit olmamasına rağmen, iddialar ortaya atılır atılmaz Hüseyin üzmez’in yazılarını kestik... Eğer suçlu olduğu kesinleşirse, kendisiyle yollarımızı da ayırırız!” http://www.habervaktim.com/yazaroku.php?id=3546 http://www.habervaktim.com/yazaroku.php?id=3396 Bunlara ilave 6. Ey iman edenler! Şâyet bir fâsık (yalancı/günahkâr) size bir haber getirirse,(1) doğruluğunu araştırın. (Yoksa) bilmeyerek bir kavme kötülük eder de, yaptığınıza kesinlikle pişman olursunuz.
Hucurat Suresi
1-Basın ve yayın araçlarının veya fâsıkların verdiği haberler de doğru olmayabilir. Buradan hareketle yazılan ve söylenen haberleri ve olayları yukarıdaki âyetin ışığı altında okumak, araştırmak ve dinlemek gerekir.
Zeyneb Büşra wrote: Adnan Oktar'ı yazara yapmaları bende ciddi şüpheler uyandırıyor.
Bunu vakite abone olmak için gittiğim zaman sormuştum.Gazete maddi durumdan sıkıntı çekiyormuş.Bu yüzden gazetenin bir sayfasını belli bir ücrete Adnan Oktar'a kiralıyorlarmış.
dergah wrote:özellikle vakit gazetesi üzerinde durulmuş,,,bekir coşkun laf arasında ''yahu (vakit gazetesini kastederek)adamların üstüne bu kadar gitmeyin,nitekim onlarda bizim camianın(doğan yandaşlarını kastediyor)haylaz çocukları''diyor.
Ağbi bunu söyleyen bekir coşkun :evil: Bu adam doğru söyleme yeteneği olmayan biri,bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir.Bekir Coşkun için bu biraz zor.Bİrde yukarıdada yazdım.Hucurat Suresi 6. ayeti gereği bekir coşkundan gelen bilgiyi kıstas olarak alamayız diye düşünüyorum.
Bir de islami kesimi birbirine düşürmek için söylenmiş bir sözde olabilir diye düşünüyorum.
Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,
Toplu attıkça sineler,onu top sindiremez
Sen!Ben desin efrat,aradan vahdeti kaldır;
Milletler için işte kıyamet o zamandır.
Kaç yurda veda etmedik bu uğurda?
El verdi gidenler,acıyın eldeki yurda!
[align=right]MEHMET AKİF ERSOY[/align]
Ve ben mütedeyyin insanların vakit gazetesine abone olunması gerektiğini düşünüyorum.Tirajı yaklaşık 60bin :( .http://esadcosan.awardspace.com/arsiv/b ... i9906.html
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş illa edeb illa edeb
dergah
Posts: 318
Joined: 30 Nov 2007, 23:53
Kan Grubu: B (+)

Re: Bir Gazete

Post by dergah »

mstf abi çok iyimser buluyorum seni,,,,bekir coşkun gibi biri özel bir sohbette söylüyor bunu basit birşey değil yani,onlar bizden gitmeyin üstüne diyor daha ne desin
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Bir Gazete

Post by Zeyneb Büşra »

Esasen şu var ki, benim bu konu hakkındaki düşüncelerim net değil. Bir zamanlar gazetenin sıkı takipçilerinden idim. Fakat bir süre sonra kaygı duymaya başladım. Ülkemizde dine ısındırılmaya çalışan insanlar var. Tebliğ çok önemli. Basın organlarının en önemli görevlerinden birisi de, Hakk'ı savunmanın yanında Hakk'a çğaırmak ve ısındırmak da var. Tabi ki bu gerçeği yanıltarak çok aşırı ılımlı söylemlerle olmaz ama sanki Vakit gazetesi sadece soğutmak amaçlı bir söylem içersinde. Biz anlarız belki o söylemleri ama bilemiyorum yani. Bu şuna benziyor, Erbakan zamanında bazı söylemler içerisinde oldu mesela İmam hatbler arka bahçemiz gibi vs. Bunlar yanlış mıydı değildi, olmasını hayal ettiğimiz ya da olan şeylerdi ama baktık ki işleri daha beter hale getirdi, ters tepti. Ben bundan korkuyorum, umarım yanılıyorumdur ve Vakit bunu bilinçli yapmıyordur. Fakat dergah beyin söylediklerine benzer şeyler her geçen gün artıyor, buna da üzülüyorum.
tumek
Posts: 3
Joined: 07 Dec 2008, 00:41

Re: Bir Gazete

Post by tumek »

ben biraz radikalim yalan yazmıyorsa sert yazmış yazmamış hiç önemli değil sonuna kadar arklarındayım evet insanlar su gibi temiz olmalı ama her şeklede girmemli ne biliyor görüyorsa sert yada yumuşak fark etmez yazmalı
Post Reply

Return to “Türkiye”