Hamsi kuşu

Beden ve ruh sağlığı...

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Hamsi kuşu

Post by nisanur »

ImageImageImage
Hamsi kuşu ..

Malzemeler

7-8 yaprak pazı
1 büyük boy soğan.(bu taze soğan olursa bir bağ olacaktır)
1 domates
Bir kase kadar tuzlu hamsi (tuzlu hamsi yıkanıp ayıklanacak ve yemege baska tuz konmayacak )
1 kase mısır unu


Çok az olmak kaydıyla bugday unu ( bu daha yumusak olmasını sağlıyor)

Kızartmak için sıvı yağ

Pazılar ınce ınce doğranıp ıyıce ölsunler dıye elle yoğrulurlar( benım pazım yoktu onun yerıne sıvrı biber kattım ) taze veya kuru soğanda ınce cık doğranarak aynı işlem devam ettirilir
domates,ve en son sudan gecırılıp tuzu gıderılınceye kadar yıkanan hamsıler ayıklanıp onlarda bu malzemeye dahil edılırler .
mısır unu ve bugday unu da eklendıkten sonra bıraz asagı yukarı 1 veya 1.5 bardak su olabilir.ama cok sulu olmasın.
tavaya bıraz kızartmak için sıvı yag dokup yaptığımız karısımdan tavayı dolduracak kadar dökerız altı üstu yanmayacak kadar oluncaya kadar pişirilir .
afiyet olsun ..Bunu hem pratık olması hemde doyurucu olması nedenıyle cabucak yapabılecegınız bır tur yemek. ama yaslı kimseler dikkatlı yesinler hem hamsı tuzlu hemde mısır unu biraz zor hazmediliyor öğle üzre yemelerinde yarar vardır ..
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Post Reply

Return to “Afiyet Olsun”