İnsan İlişkileri

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
User avatar
anchebout
Posts: 82
Joined: 25 Oct 2007, 22:20
Kan Grubu: B (+)

İnsan İlişkileri

Post by anchebout »

İnsan İlişkileri

Bir araştırma kurumunun verdiği bilgilere göre insanların başarısının altında %12.5 bilgileri, %87.5 ise insan ilişkileri etkili olmaktadır. Bu nedenle, başarı formülünün en önemli bileşeni, insanlarla bir arada yaşamayı bilmektir.

İnsanları anlayabilmek, onlarla iletişim kurabilmek dünyanın en zor sanatlarından biri. Bugün mükemmel bir iletişim kurduğumuz arkadaşımızlar, ertesi gün çok kötü bir iletişim içinde olabiliyoruz. Her şey bir anda değişebiliyor. Tutumlar, davranışlar değişebiliyor.

Her şeyde olduğu gibi, insan ilişkilerinde de dönüp ilk bakmamız gereken şey kendimiz; kendi iç dünyamız. İyi ilişki kuramadığımız, iletişimimizin bozuk olduğu; sevmediğimiz, hoşlanmadığımız insanlarla olan iletişimimizi tekrar gözden geçirmeliyiz.

İnsan ilişkileri bir ustalık ister. Ve iyi bir usta ne zaman hangi aleti kullanacağını çok iyi bilir. Bakarsınız, çok hassas, çok ince bir iş için küçük aletleri kullanırken bir başka iş için çekiçler, büyük balyozlar kullanmakta.

İkisi yaşlı biri genç üç kişi bir hafta sonu balık tutmaya çıkarlar. Kayıklarına binerler ve kıyıdan oldukça uzaklaşırlar. Bir süre sonra bir de bakarlar ki oltayı kıyıda unutmuşlar. Yaşlılardan biri, ?merak etmeyin, ben şimdi gider getiririm? der. Dua eder ve suyun üstünde yürüyerek kıyıya gider, oltayı alıp getirir. Bir süre sonra yemleri biter. Tam genç, ?Ben gideceğim? diyecekken diğer yaşlı; ?Bir dakika, ben giderim? der. Duasını yapar ve o da suyun üstünde yürüyerek kıyıya kadar gider, yemi alır ve gelir. Bir süre sonra başka bir şey lazım olduğunda genç, ?Bu sefer ben gideceğim? der. Yaşlı adamlar, ?Hayır sen gitme? deseler de, ?Ben de sizin gibi inançlıyım, güveniyorum kendime, iyi dua ediyorum, ben gidip alacağım? der. Ne kadar ısrar etseler de dinletemezler. Ve genç duasını yapar ilk adımı atar atmaz da cumburlop suya düşer. Boğulma tehlikesiyle karşı karşıyadır. İki yaşlı adam genci zorlukla kurtarırlar. Kendisine geldiğinde, yaşlılardan birisi der ki, ?Evladım! Sen de iyi niyetlisin, inançlısın, güzel dua ediyorsun ama buradan kıyıya kadar olan kayaların yerlerini bilmezsen batarsın!!..?

İnsanların gönlüne götüren bir yol, batmamak için üzerine basılacak kayalar vardır. Eğer o insanın gönlüne götüren kayaların üzerine basarak gitmezsek, maalesef boğulmaya mahkumuz.

Sıtkı Aslanhan
"Her rüzgarla otlar gibi sallanırsan, dağlar kadar olsan da bir ota değmezsin." Mevlana
Post Reply

Return to “Kritik Analitik Düşünce ve Kişisel Gelişim”