İstikbal golflerdedir

Post Reply
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

İstikbal golflerdedir

Post by Halil Necati »

İstikbal golflerdedir

Golfçü Paşa, kartelin amiral gemisi Hürriyet'in yazarı Yılmaz Özdil'i bile çıldırttı.

Aydın Doğan'ın silahşorları bile Golfçü Paşa'nın sözlerine dayanamadı. Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil, Golfçü Paşa'nın içinde bulunduğu durumu "rezalet" olarak nitelerken, şehit haberleri geldiği sırada golf oyununu sürdürmesini ise ti'ye alarak eleştirdi.

Golfçü Paşa'yı kalemine dolayan Özdil, yazısında şöyle dedi:

Orgeneral "Antalya Serik"teki "Ramazan" Bayramı Turnuvası'nda "yeşil"likler içinde golf oynarken; Aktütün'de şehit düşen "Antalya Serik"li piyade erin ismi neydi biliyor musunuz?

"Ramazan Yeşil!"

*

Ama, bu değildir asıl rezalet.

*

Turnuvaya 10 golfçü katıldı.

Orgeneral 9'uncu oldu!

*

Uçak uçuracağına golf oynuyor.

Onu da anca bu kadar oynuyor.

*

Hava Kuvvetleri Komutanı, bu sortiden sonra 365 gün 24 saat F16'nın pilot koltuğunda otursa, gene de hikáyedir...

İstifa etmesi lazım.

Ama etmez.

Görev süresinin biteceği ağustosa kadar bekleyecek. O gidince, yerine kim gelecek?

Harp Akademileri Komutanı...

Orgeneral Hasan Aksay.

*

Bak, ondan umutluyum...

Çünkü müstakbel Hava Kuvvetleri Komutanımız, aynı turnuvada 5'inci oldu!
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Re: İstikbal golflerdedir

Post by deniz »

Babaoğlu'nun saldırı anında golf oynaması tartışılırken ünlü golfçü Kaya Çilingiroğlu bu sporu anlattı: 'minimum 6 saat gerekir, üyelik 30 bin dolardan başlar!'




Bugün haber7.com dan sayfasında okudum ; aldım. Yazının tamamını merak edenler için yazıyorum ;


http://www.haber7.com/haber/20081011/Ci ... nlatti.php

Söyleşi Kaya Çilingiroğlu'na aid.
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
dergah
Posts: 318
Joined: 30 Nov 2007, 23:53
Kan Grubu: B (+)

Re: İstikbal golflerdedir

Post by dergah »

Peki bu paşa golf oynuyorduda diğer paşalar ne halt yiyorlardı....Biri bu paşayı attı önümüze bizi oyalıyor.acaba bu paşa suçsuz da genelkurmay bu paşayı harcamaya mı çalışıyor.dostlar olayları iyi inceliyelim...
asım
Posts: 280
Joined: 01 Sep 2007, 17:58
Kan Grubu: A (+)

İstikbal golflerdedir

Post by asım »

dergah wrote:Peki bu paşa golf oynuyorduda diğer paşalar ne halt yiyorlardı....Biri bu paşayı attı önümüze bizi oyalıyor.acaba bu paşa suçsuz da genelkurmay bu paşayı harcamaya mı çalışıyor.dostlar olayları iyi inceliyelim...
Allah (c.c.) râzı olsun.

Hava kuvvetleri komutanının görev süresi niye 1 yıl daha uzatıldı, son YAŞ'ta.
Arkasından gelecek olan (ve aynı turnuvada 5.olan) GENERAL için mi, yoksa ondan sonra gelecek için mi?
Eğer böyle ise bu GENERAL'in emekli edilmesi ile hangi GENERAL'lerin önleri erken açılacak ve yaş haddinden 2009 Ağustos YAŞ'ında emekli edilmeleri ertelenecek?

Basına servis edilen bilgilere göre "MAREŞAL" lakablı şimdiki genel kurmay başkanı, bir batılı devletin genel kurmay başkanının birkaç ay önceki ziyareti sonrasındaki sohbette "Boş zamanlarımda "GOLF OYNUYORUM" demesi üzerine cevaben : "TÜRKİYE'de bu mümkün değil" cevabını vermiş!

Aslında Hava Kuvvetleri komutanının içinde düştüğü :
- Kendisine haber verilmemiş olması ihtimali,
- Golf sahasından sevk ve idare ettim sözünün genel kurmay basın açıklaması ile yalanlanması
- Büyük bütçelerle golf sahalarına yatırımlar yapılması (ya çok yurt seyahatine çıkacaktı ve gittiği yerde golf oynaması gerekiyordu ya da hava kuvvetlerinde yükselebilmenin yolu golfçü olmaktan geçecekti)
gibi birçok eksi(klik)lerinin olması bir yana, bize bu GENERAL'i gösterip, gerekirse harcayıp asıl sorumlular ve yapmaları gerekenler göz önünden mi kaçırılıyor düşünmek gerekiyor.

Ayrıca Gn. Kurmay 2.başkanı GENERAL IĞSIZ'ın olayların meydana geldiği bölgenin komutanlığını yapmış olması ve basın toplantısını bir alt rütbe GENERAL'e bırakmadan kendisinin bizzat yapması, olayların sorumluluğunu siyasilere atarak "Ödenek Yokluğu"ndan bahsetmesi de ayrıca düşünülmesi gereken bir husus.

GENERAL IĞSIZ'ın yine genel kurmay başkanlığınca yapılan basın açıklaması ile yalanlanması da ayrı bir husus.

Elimizde sağlıklı bilgiler olmadığı için,
bu
"PAŞA"ların yolunu açmak için bazı "GENERAL"lerin harcanacağı bir strateji midir,
Ergenekon'un ordudaki uzantılarının şöyle veya böyle bir şekilde uzaklaştırılması mıdır, yoksa yerlerini pekiştirme harekatı mıdır?
doğru bir tahminde bulunamıyorum.

İnşallah gerek siyasi kurumlar ve gerek milli ve manevi hassasiyeti yüksek (devlet içindeki) kadrolar bu süreci iyi yönetirler de sonunda millet ve devletimizin selametine fayda sağlayacak sonuçlar çıkar.

Aksi taktirde buhrana yol açacak bir gidiş, düşmanlarımıza karşı "TOPLUM TARAFINDAN DESTEKLENMEYEN, ZAYIF DÜŞMÜŞ BİR ORDU ve KOMUTA HEYETİ" intibaı verirse ve ORDU-TOPLUM AYRIŞMASI sağlanarak derinleştirilir ise, vay halimize!

Allah c.c. yardımcımız olsun.
"Biz herkese hüsn-ü zan eder, kimsenin aleyhinde bulunmayı sevmeyiz. Rahmetli babamdan aldığım ders şudur ki: Oğlum "herkes iyi, ben yaman, herkes buğday, ben saman" de ve öylece kabul et." Mehmed Zâhid KOTKU (Rh.A.)
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: İstikbal golflerdedir

Post by mehmetemin »

yani pek isabetli görüşler değil,hatalı insanlar varsa hatalı densin.

zaaf görüntüsü verilir diye olayların üstüne gitmemek daha vahim sonuçlara yol açabiliyor.

askerde bir bürokrattır ve diğerlerindende farkı olmaması lazım,emniyet müdür yapınca,vali yapınca,müsteşar yapınca adamlar kızağa çekiliyorda askeri üst yönetimde olunca niye zaaf olarak gösteriliyor.

zaten geleceği üst rürtbeye gelmiş hava kuvvetleri komutanı ondan daha yukarı gitmesi imkansız konum itibariyle ,bu kişiye kim komplo uygulansın ki.1.ordu komutanı veya kara kuvvetleri komutanı olsa neyse dersin çünkü ilerisi genelkurmay başkanlığıdır.
asım
Posts: 280
Joined: 01 Sep 2007, 17:58
Kan Grubu: A (+)

İstikbal golflerdedir

Post by asım »

mehmetemin wrote:.....zaten geleceği üst rürtbeye gelmiş hava kuvvetleri komutanı ondan daha yukarı gitmesi imkansız konum itibariyle, bu kişiye kim komplo uygulansın ki. 1.ordu komutanı veya kara kuvvetleri komutanı olsa neyse dersin çünkü ilerisi genelkurmay başkanlığıdır.
Komplonun nihai hedefi bu komutan değil ki, önü kesilmek istensin. Zaten 2009 agustos YAŞ'ına yetişebilirse yaş haddinden emekli olacak.
Bir evvelki hava kuvvetleri komutanının gn.kurmay başkanı olma hevesi deniz kuvvetleri komutanının darbe günlüklerinde yer alıyordu. Ama bu komutan için böyle diyemeyeceğimize göre:
-Ya normal prosedürde önü tıkalı birine yol açılacak ve önü açılacak komutanın ilk yaşta görev süresi uzatılacak olabilir,
-bu komutan eski gn.kurmay başkanının ekibinden olduğu için uyum zorluğu yaşayan yeni gn.kurmay başkanının kendi ekibine (acil!) ihtiyacı olabilir.

Çok olabilir, ana neticede fikir yürütüyoruz.
Haa, bir de kartel medyasının bu olaydaki tutumunu da unutmamak lazım! Acaba hangi dağda kurt öldü.

selamlar
"Biz herkese hüsn-ü zan eder, kimsenin aleyhinde bulunmayı sevmeyiz. Rahmetli babamdan aldığım ders şudur ki: Oğlum "herkes iyi, ben yaman, herkes buğday, ben saman" de ve öylece kabul et." Mehmed Zâhid KOTKU (Rh.A.)
Post Reply

Return to “Köşe Yazıları”