Manevi sigorta: Hilye-i şerif

Post Reply
güLâLe

Manevi sigorta: Hilye-i şerif

Post by güLâLe »

Rivayete göre bir gün sultan Harun Reşit’in huzuruna dilenci kılıklı bir zat gelip şöyle der:

- "Ey melik! Sana öyle bir hediye getirdim ki senden evvel gelen hiçbir melik onu görmüş değildir. O mücevhere sahip olmak ister misin?"

Halife meraklanır ve "Göster bakalım" der.

Bunun üzerine adam sarığının içinden katlanmış bir kağıt çıkarır ve uzatır. Kağıtta Hz. Peygamberin hilyesi vardır. Harun kağıttaki yazıları okudukça ferahlar ve fakire bağış üzerine bağış yapar. Her cümleye ayrı bir ihsanda bulunur. En sonunda da sırtındaki kaftanını çıkarıp adamın omuzlarına koyar ve onu zengin bir kişi olarak yolcu eder.

Peygamber aşkına tutulmuş olan halife bütün gün elindeki kağıtta yer alan satırları tekrar tekrar okur ve ezberler. Geceleyin Hz. Peygamber onun rüyasına girer ve kendisine şöyle der:

- "Ey Harun! Hilyemi görüp sevdiğin ve onu sana getiren fakire sayısız ihsanlarda bulunduğun için şimdi bende şu haberi vererek seni sevindireceğim. Allah-u Teala bana buyurdu ki:

Ya Muhammed!

Hilyeni gören şâd olsun.

Onu üzerinde taşıyan beladan emniyette olsun.

Kıyamet gününde de cehennem ateşi ona haram olsun.

O kişi ne bu dünyada ne de ukbada azap görmesin,
didârımı görmeye layık olsun!


{İskender pala / aşina güzeller}

~ ~ ~

Ayrıca İstanbul'da büyük zararlara yol açan yangınların artması üzerine Abdülhamid Han tarafından, bu yangınlara manevî bir önlem olarak Hicri 1304 yılında, hattat Ahmet Arif tarafından yazılmış bir Hilye-i Şerif, matbaada bastırılarak İstanbul'daki işyeri ve evlere dağıtılmıştır.. Bunun ne olduğunu soran yabancılara ise bizim sigorta şirketinin amblemi gibi hoş bi cevap vermişlerdir..

Yeter ki biz yürekten safiyane bi şekilde inanalım.. Vesselam...
ayakalayci
Posts: 0
Joined: 09 Apr 2010, 11:27
Kan Grubu: A (+)

Re: Manevi sigorta: Hilye-i şerif

Post by ayakalayci »

Rabbim sizden razı olsun çok teşekkür ederim.
Post Reply

Return to “Peygember Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)”