Erzurum Gül Çocuk

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
selçuk çeker
Posts: 20
Joined: 01 Nov 2007, 08:38
Kan Grubu: A (+)

Erzurum Gül Çocuk

Post by selçuk çeker »

Erzurumda hizmet veren Derya Sosyal Yardımlaşma ve Gelişim Derneğimiz tarafından 23 Haziran- 25Temmuz 2008 tarihleri arasında tertip edilen Gül Çocuk Yaz Programı başarıyla tamamlandı. Programa katılan öğrencilerin sosyal gelişmelerine yönelik etkinliklerin yer aldığı programımız hafta içi 09:00 – 15:00 saatleri arasında olup, 5 hafta sürdü. Arapça dil kursu, Ahlak, Müzik, Resim dersleri Erzurum İslami İlimler Vakfında; Taekwondo dersleri Palandöken Belediyesi Spor Salonunda;yüzme kursu Cemal Gürsel spor kompleksinde verildi. Öğrencilerimiz evlerinden servisle alınıp taşıma usulü ile bu yerlere götürüldü. Ayrıca öğle arasında sandviç verildi..

Gül Çocuk Yaz Programı, piknik, gezi ve ziyaretlerle eğlenceli hale getirildi.İlk hafta Palandöken Göletine pikniğe götürülen çocuklar burada çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, koşu yarışı ve futbol gibi aktiviteleri birlikte yaparak topluluk halinde oyun oynamanın hazzını doyasına tattılar.

İkinci haftada ise öğrenciler Erzurum için Manevi değeri çok yüksek olan Abdurrahman Gazi Hz.’lerinin türbesini ve Aziziye tabyalarını ziyaret ederek tarih içerisinde bir yolculuk yaptılar. Bu sayede çocuklara bir tarih bilinci, vatan, bayrak sevgisi verilmeye çalışıldı. Diğer haftalarda da Erzurum’da bulunan farklı yerler ziyaret edilerek çocukların yaşadıkları şehri tanımaları sağlandı

25 Temmuz Cuma günüde “Mezuniyet Programı”yapılarak öğrencilerin hepsine katılım sertifikası verildi. Bu şekilde programı bitiren Gül Çocuk Yaz Programı yetkilileri, programın çok başarılı geçtiğini ve hem öğrencilerin hem de kendilerinin gelecek seneyi iple çektiklerini belirttiler…
Attachments
sertifika.jpg
sertifika.jpg (11.67 KiB) Viewed 1000 times
cuval_yarisi.jpg
cuval_yarisi.jpg (23.13 KiB) Viewed 997 times
piknik.jpg
piknik.jpg (15.01 KiB) Viewed 996 times
taekvando.jpg
taekvando.jpg (13.68 KiB) Viewed 996 times
yuzme.jpg
yuzme.jpg (11.89 KiB) Viewed 997 times
asım
Posts: 280
Joined: 01 Sep 2007, 17:58
Kan Grubu: A (+)

Re: Erzurum Gül Çocuk

Post by asım »

selçuk çeker wrote:Erzurumda hizmet veren Derya Sosyal Yardımlaşma ve Gelişim Derneğimiz tarafından 23 Haziran- 25Temmuz 2008 tarihleri arasında tertip edilen Gül Çocuk Yaz Programı başarıyla tamamlandı.
....programı bitiren Gül Çocuk Yaz Programı yetkilileri, programın çok başarılı geçtiğini ve hem öğrencilerin hem de kendilerinin gelecek seneyi iple çektiklerini belirttiler…
Yüce Allah (c.c.) yolunda dâim eylesin!

Bu gibi hizmetlerin yerine getirilmesi ve yaygınlaşabilmesi için gayret gösterebilmek ve işin bir ucundan tutabilmek çok önemli olsa gerek. Hani büyüklerin bir sözü var ya: "Marifet, iltifata tâbidir; alıcısız mal, zâyidir." diye.
Bazı kardeşelerimiz düşünecek, organize edecek ve hizmeti ortaya koyacak.
Bazı kardeşlerimiz bu hizmetten istifade edebilmek için gayret edecek; tatillerinden ve bir miktar maddi imkanlarından fedakarlık edecek.
Bazı kardeşlerimiz hizmet grubunu ve hizmet yerini ziyaret ederek, gıyaplarında yaptıkları hayır duaları onların yanlarında da yapacak.
Bazı kardeşlerimiz "Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiklerinden, böyle hayır işlerine infak edecek".

Yüce Allah'ın (c.c.) takdirine mazhar olacak böyle ameller, hem mü'minler tarafından da iltifat/takdir görmüş ve bu gibi hizmetler alıcı bulduğu için zâyi olmamış olacaktır, inşaallah.

Bu manada, (gerek Erzurum'da ve gerek diğer yerlerde) bu gibi hizmete şu veya bu yolla katkıda bulunmuş herkes, "hayra açılan bu kapıdan geçilerek yapılan her hayırlı iş ve amelden de hissedar olacaktır" müjdesine erecektir.

Allah'ım! Rızâna uygun her ameli işlemeye bizi muvaffak eyle. Bize bu yollarda mücadele ve mücahede azmi ver. Neticesi ne olursa olsun, kazananın bu amelleri işleyenler ve onların yardımcıları olacağına inanıyoruz; yine de, Sen bu amellerimizin neticesini zaferle neticelendir. Sen, herşeye kâdirsin! (Âmin)
"Biz herkese hüsn-ü zan eder, kimsenin aleyhinde bulunmayı sevmeyiz. Rahmetli babamdan aldığım ders şudur ki: Oğlum "herkes iyi, ben yaman, herkes buğday, ben saman" de ve öylece kabul et." Mehmed Zâhid KOTKU (Rh.A.)
mahinur
Posts: 754
Joined: 30 Apr 2008, 20:06
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Re: Erzurum Gül Çocuk

Post by mahinur »

Maşaallah! Allah çalışmalarınızdaki başarıları daim eylesin. Rızasına uygun olup inşaallah.
Böyle güzel işlerin yapıldığını duymak görmek çok memnun ediyor bizleri..
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor
.
Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Re: Erzurum Gül Çocuk

Post by Abdüllatif »

Biz de Kırıkkale Gülçocuk 2008'i geçen hafta tamamladık. Ayrıtılı bilgiyi inşaallah ekleyeceğim. Bu hafta tatlı bir yoğunluğum vardı... :)
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
Eflal
Posts: 2
Joined: 29 Jan 2008, 21:44
Kan Grubu: A (+)

Re: Erzurum Gül Çocuk

Post by Eflal »

Maaşallah.. Allah hizmetlerinizi daim eylesin..
Post Reply

Return to “Projeler”