Çocuklarda Kuran Eğitimi

Çocuklarımızın dini ve kültürel eğitim ve gelişimi.

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Çocuklarda Kuran Eğitimi

Post by mehmetemin »

Malum arkadaşlar yaz ayları gelince.Çocuklar camide ,kuran kursunda veya özel hocalar aracılığı ile kısa bir dönemde kuran öğrenmeye çalışıyorlar.Yeterli ve kaliteli eğitim verilmediği zaten aşikar.

Cami imamlarımızın zaten yeterliliği malumken birde haşarı çocuklarla uğraşacak olmayı ek külfet gibi görüp, fazla ilgilenmiyorlar.İstisnaları mevcuttur.

Kuran kursları camiden daha, hele yaz okulu gibi olanlar daha iyi, hiç olmazsa ordaki hocalar eğtimci olduğu için metod biliyorlar.Onun dezavantajıda kapasitenin sınırlı olması ve gerçi ücretler cüz-i ama katlanılmalı diye düşünüyorum ama ücret olabilir belki.

Bir diğeri özel hoca olabilir. Bu ne kadar olur bilmiyorum ama bazı emekli hocalar evlerinde eğitim verirlerdi, Allah rahmet eylesin komşumuz olan emekli bir hocadan kardeşlerimle eğitim aldık, imam hatipin katkısınıda unutmak lazım,bize daha iyi bir kavrama sağlamıştı.

Kuran kursuna hiç gitmediğim için dışarıdan gördüğümü söylüyorum.

Fakat bu önemli eğitimde daha neler yapılmalı, ne gibi alternatifler olabilir. Bu konuda forumda mesela çocuğu olanlar nasıl bir yol takip ediyor.

Anne ve babalarında tavrı önemli belki çocuk sıkılabilir gitmek istemeyebilir ama bence veliler baskı yapmalı ve çocuğu zorlamalı diye düşünüyorum çünkü son zamanlarda çocuğa karşı fazlaca bir yumuşak tavır gelişti ve çok şımarık yetişen bir çocuk nesli var. Sıkıya gelemeyen ve devamlı istekte bulunan...
Last edited by Leyla Hanne on 27 Jun 2008, 23:41, edited 1 time in total.
Reason: http://www.gucduvani.com/forum/viewtopic.php?f=134&t=1072
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Çocuklarda Kuran Eğitimi

Post by Leyla Hanne »

Camide gerçekten istenilen eğitim alınamayabilir ama ben yakınen bizim camiamızden imam abi ve amcaları biliyorum ki eğitimleri muhteşem gerçekten işin kalitesinde,olayındalar. Allah razı olsun. :)

Kuran kursları var kuran kursları şimdik. :) Ücretler cüzi demişsiniz ama güzel bir eğitim veren kurslarda hiç de cüzi miktarda değil.Yani eğitimleri güzel olduğu için veriliyor verilsin de zaten ebeveynler dershane okul derken milyarları döküyorlar bir kuran kursuna çok görüyorlar böyleleri de var!

Bir kaç hafta çocukken bende bir özel hocadan almıştım eğitim ama hiçbirşey bence çocuğa kuran kursu kadar güzel eğitim vermiyor her anlamda.Orada düzeni disiplini anlıyorsunuz etüd saatleri oluyor hocalar üzerine çok düşüyorlar ee sonuçta güzel oluyor haliyle. Evde verilen ya da özel hocayla yapılan çalışmalardan daha çok bereketli ve güzel zamanlar geçiyor.Bu benim şahsi fikrim.

Kuran kursları hakkında neler yapıldığı çok şey var aslında.Yani gittiğimiz gördüğümüz için biliyorum güzel seminerler falan geziler ondan sonra daha çok birebirli bir eğitim sistemi.Sonra birebir mahraç dersleri yani sen hocanın ağzına sen onun ağzına böyle kalıpları hassas noktaları anlıyorsunuz. Çünkü mahraç bir tarih dersi gibi okunarak öğnenilecek şey değil.Hoca lazım eğitimci lazım işin ehli lazım.

Kuran-ı Kerim öğrenmek emek işi şimdik yani çaba harcıyacaksın bir harfi çıkartmak için günlerce uğraştığımızı biliyorum ben.Yani üstüne çok düşülmeli hiç olmıyacak birşey değil. Anne baba çocuğu çalıştırmalı eğer camiye gidiyorsa,sonra yaz bitti sen hatim edemedin şu sureyi öğrenemedin diye kızıyorsa haksız sen bakmadın ki ilgilenmedin ki onla.

Yeni nesil çocuklar çok sıkılganlar şimdik kardeşimden biliyorum esreyle üstünü karıştırdığı için ağlıyor geçemiyorum diyor göndermeyin beni hoca kötü sayıyor bahaneleri :lol: Halbuki hoca çok güzel öğretiyor üstüne düşüyor arıyor gelmediğinde falan ama herşey hemen olsun istiyor bu yeni nesil hiç emek yok, çaba yok yan gel yat artık felsefe bu.

İnsan yazdıkça yazıyor konu geniş, şimdilik bu kadar yeterli herhalde.Başka arkadaşlarda fikir beyan etsinler çocuklarına neler yapıyorlar, yapılabilir diye bir tecrübe bin nasihattan iyi artık. :)
Post Reply

Return to “Çocuklara Yönelik”