Baharatın Faydaları

Beden ve ruh sağlığı...

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
mahinur
Posts: 754
Joined: 30 Apr 2008, 20:06
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Baharatın Faydaları

Post by mahinur »

AĞIZ YARALARI

Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir

Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz.

Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz.

Bol kekik çiğneyin.

AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI

Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.

ALERJİ

100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir.

Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir.

Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir.

Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.

APANDİSİT

Bu hastalığı önleyici en etkili şey, Böğürtlen çayıdır.

ARPACIK

1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.

ASTIM

1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demle-
nir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir.

1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.
Last edited by Nakşibendî on 13 Jun 2008, 19:46, edited 1 time in total.
Reason: Bknz: Başlıklar ile ilgili açıklama.
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor
.
mahinur
Posts: 754
Joined: 30 Apr 2008, 20:06
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Re: BAHARAT FAYDALARI

Post by mahinur »

BADEMCİK

Kekik gargarası çok etkilidir.

Balık yağı içirilmelidir.

BASUR

Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir.

BAŞ AĞRISI

Baş ağrısının pekçok sebebi olabilir. Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldır-
mak gerekir.

1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,
5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.

BÖBREK VE MESANE TAŞI

1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk. kay-
natılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir.

Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko-
nur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir.

CİLT HASTALIKLARI

80g. ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir.

DAMAR TIKANIKLIĞI

250g.Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. (Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )

DUDAK ÇATLAMASI

Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür.

Susam yağı da iyi bir koruyucudur.

ERGENLİK SİVİLCELERİ

Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır.

GASTRİT

Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır.

GUATR

Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir.

Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir.

KALP KRİZİ

Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır.

KANSIZLIK

50g. Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir.

KAS ERİMESİ

Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir.

KEMİK ERİMESİ

Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir.

KİREÇLENME

400g. Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir.

NEFES DARLIĞI

Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir.

ÖKSÜRÜK

Günde 20g.'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.

100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.

PROSTAT

100g. Eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir.
Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay bardağı içilir.

ROMATİZMA

Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür.

Aşağıdaki yağlar belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir ;
Pelesenk yağı : 100g. Kekik yağı : 70g. Alabalık yağı : 50g. Karanfil yağı : 25g.

SEDEF HASTALIĞI

50g. Isırganotu, 50g. Şahtereotu ve 50g. Civanperçemi 1 lt. sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir.

ŞEKER HASTALIĞI

1 lt. sıcak suya 20g. Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir.
250g. servi kozalağı, 250g. pelinotu ve 100g. melisa 2.5lt. alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir.
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor
.
User avatar
Smeyra
Posts: 95
Joined: 22 Apr 2008, 15:36
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Baharatın Faydaları

Post by Smeyra »

Allah razı olsun kardeş bilgiler için.
Dertleri zevk edinmektir, alemde hüner
Gam_u şadi felek böyle gelmiş, böyle gider
mahinur
Posts: 754
Joined: 30 Apr 2008, 20:06
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Re: Baharatın Faydaları

Post by mahinur »

Smeyra wrote:Allah razı olsun kardeş bilgiler için.
Rica ederim efem ne demek!
Faideli olabildi isek ne mutlu..
Last edited by mahinur on 18 Jun 2009, 16:06, edited 1 time in total.
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor
.
mahinur
Posts: 754
Joined: 30 Apr 2008, 20:06
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Re: Baharatın Faydaları

Post by mahinur »

Ya Hu bu bilgiler kimsenin işine yaramadı mı?
Yani böyle sırf iş olsun diye yazmış gibi hissettim.
Kimse bi şey yazmayınca :roll:
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor
.
User avatar
Sonsuzluk Özlemi
Posts: 25
Joined: 02 Aug 2008, 17:55
Kan Grubu: A (+)

Re: Baharatın Faydaları

Post by Sonsuzluk Özlemi »

Sağolasın kardeşim paylaşımın için :) Çok faydalı bi paylaşım olmuş =) Emeğine sağlık =)
Last edited by Leyla Hanne on 05 Aug 2008, 12:36, edited 1 time in total.
Reason: Lütfen forum kurallarını okuyunuz!
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Baharatın Faydaları

Post by nisanur »

mahinur wrote:Ya Hu bu bilgiler kimsenin işine yaramadı mı?
Yani böyle sırf iş olsun diye yazmış gibi hissettim.
Kimse bi şey yazmayınca :roll:
Çok yararlı bilgiler mahinurcum ellerine sağlık, bak ben yıllar önce kızımın devamlı depreşen bronşit illeti var dı ,bizde doktorumuzun önerilerine göre aralıklarla penicilin iğnesi yaptırıyorduk,yakın bir akarabamız bize bıldırcı yumurtasını sabahları bır kaşık balla aç karnına yedırmemızı söylemış bende en az 20 gün devam etmiştim aradan cok sene gectiği halde kızım bronşit olmadı hamdolsun .Çoğu sabah kendi kalkıp içerdi biraz muzur bir cocuktu kendisi :) bitki tedavısınde devamlılık çok önem arzediyor bilmeyenlere duyrulur.
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
maneviyat

Re: Baharatın Faydaları

Post by maneviyat »

Teşekkür ederiz güzel bilgiler: ) yanlız benim bu konuda dikkatimi çeken bazı durumlar var.Bu konu başlığı altında paylaşmak istiyorum.Bazıları bu bitki, baharat konusunda aşırıya kaçıp beden sağlığını bozuyorlar her duyduklarını alıp denemeye çalışıyorlar.Geçen gün bitki uzmanı bir doktordan duymuştum böyle bilinçsizce kullanılmasından dolayı karaciğer hastası olanlar olmuş.Herşeyi miktarınca, ölçülü kullanmalı .Çünkü bazı bitkilerin yararı olduğu gibi zararıda olabiliyor hatta bazılarının yan etkisi yüksek oluyor.Bitki uzmanlarına da danışılmalı özellikle kendinizde olan bir hastalık varsa başka ilaçlar da alıyorsanız aletrnatif tedaviyi mutlaka doktoruna ve bir bitki uzmanına danışıp kullanılmalı diye düşünüyorum.
Post Reply

Return to “Afiyet Olsun”