Tercih

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Tercih

Post by mehmetemin »

başka bir forumda açtığım bir konu vardı ,o başlığı burdada açmak istedim aslında tercih başlığı islam ülkelerinin ,siyasi,iktisadi,askeri bir çok alanda yaptıkları kararlar insanlar tarafından sürekli eleştirilmekte ,ve hatta suçlanmakta ama siz orda olsaydınız nasıl tercih yapardınız.ordada ilk konu olarak kosovanın bağımsızlığından başlamıştık.

malum bir tarafta dinlerine ,dillerine ,herşeylerine müdahale eden sırpların zulmü altında yaşamak
diğer tarafta dünyanın ve avrupanın en büyük en modern amerikan üssüne ev sahipliği yapmak ,malum amerika boşuna kosvanın bağımsızlığına destek vermedi ve bu bağımsızlık onun hamiliğinde ve desteğinde oldu,yoksa kosvanın kendi imkanlarıyla bağımsız olması mümkün değildi.ama artık ülkenin geleceğinin tek belirleyicisi abd ,o ne isterse o olacak

şimdi kosovada olsaydınız, sırplar mı yoksa amerikan destekli bağımsızlık mı tercihiniz olurdu.o ülkede bir siyasi olduğunuzuda düşünün.başka çözüm yolları öneren arkadaşlar olacak ama mevcut durum kosovalılarıda bu 2 tercihten birine zorladı ,başka çareleri yoktu ve bu tercihi yaptılar sizce ne kadar doğru yaptılar .
Eylül

Re: Tercih

Post by Eylül »

Kosova hakkında etraflıca bir bilgiye sahip değilim. Ama yüzeysel olarak bakıldığında 'aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık' hesabı...

Başlık için teşekkürler. Bakalım ne gibi fikirler çıkacak, merakla bekliyorum.
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Tercih

Post by Zeyneb Büşra »

Kosova konusunda benim de çokgeniş çaplı bir bilgim yok ama genel olarak özellikle Arap dünyası olmak üzere diğer İslam ülkelerine bakarsak yöneticileri zevk ve keyiflerine düşkün, halklarının ne durumda olduklarından bihaber. Dünyadaki gelişmeleri takip etmek bir yana, sadece petrol satıp Amerika'ın her dediğini yapmakla mükellefler. Ayrıca Filistin ve Irak konusunda da çok pasifler. Kendi çıkarları uğruna Amerika'ya boyun eğmekten başka yaptıkları yok.
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Re: Tercih

Post by deniz »

En son Irak halkının sevincini görmüştük, Amerika destekli özgürlük sarhoşluğunu yaşarlarken.Amerika özgürlük ve Saddam'sız bir ülke verirken,hem kanlarını, hem özgürlüklerini hem de petrollerini aldı.Kosova'da ehven-i şer olanı tercih etti. Ama şu var ki Amerika verdiğinin karşılığında hiçte az ile yetinmeyen bir tüccar.Bir yandan bakıncada bu kadar kısıtlamalar içinde özgürlük istemek onların hakkı.Ne diyelim, Kosova halkını yönetenler çok uyanık olup kiminle dans ettiklerinin farkında olmaları gerektiğinin inşaallah farkındadırlar.

Allah yardımcıları olsun.
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Tercih

Post by Zeyneb Büşra »

Bu arada Kosova halkı dini duygular açısından çok fazla yozlaşmış durumda. Bu da bir gerçek.
Post Reply

Return to “Dünya”