Çarşaf Giymek?

Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Re: Çarşaf Giymek?

Post by Abdüllatif »

Antiparantez: Konu dışı iletiler silindi.
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
ziyaret
Posts: 69
Joined: 18 Mar 2009, 21:32
Kan Grubu: B (+)

Re: Çarşaf Giymek?

Post by ziyaret »

Tesettürde esas olan dikkat çekmemektir; rengarenk ve cıvıl cıvıl eşarpla veya başörtüsüyle tesettür olmaz (eşarbın dar olması, küçük olması, pardesünün içine konması, başın ve boynun sıktırılması zaten kabul edilemez).
şimdi bu bilinmiyor kadın veya genç kız öyle bir başörtüsü örtüyor ki rengiyle zaten herkesin dikkatini çekiyor,
şimdiki zamanda evlat yetiştirmek çok zor, hele hele kız yetiştirmek daha da zor, kapansınlar diye rengarenk eşarplar tunikler tamam demek zorunda kalıyoruz yeterki kapansın diye, sigara yasağı ne kadar iyi oldu tartışılır, yollar dediğiniz gibi yürünmez oldu birde bayansan
erwaa
Posts: 65
Joined: 19 Feb 2011, 20:16

Re: Çarşaf Giymek?

Post by erwaa »

Halil Necati wrote:Ve aleykum selam
(bu konu hakkında yeni bir ileti gönderilmiş bende onun üzerine bu cevabı yazmıştım, fakat ileti her nedense galiba yönetim tarafından silinmiş)

Tesettürde esas olan dikkat çekmemektir; rengarenk ve cıvıl cıvıl eşarpla veya başörtüsüyle tesettür olmaz (eşarbın dar olması, küçük olması, pardesünün içine konması, başın ve boynun sıktırılması zaten kabul edilemez).

şimdi bu bilinmiyor kadın veya genç kız öyle bir başörtüsü örtüyor ki rengiyle zaten herkesin dikkatini çekiyor, ilk başta dikkat edilmesi gereken; dikkat çekmemesi gerektiğidir. nerede olursan ol hangi ilde, diyarda olursan ol, dikkat çekmeyeceksin.. şimdi zaten hanımların hemen hemen tamamı topuklu ayakkabı giyiyor, tak tak tak herkesin dikkatini çekiyor, ne oldu? ne olacak tesettür olmadı..

rüzgar esince çarşafta uçar, pardesüde uçar, hanımda uçar, başörtüsüde uçar; zaten pek öyle dışarı çıkmamalı.. pardesü ise az bir rüzgar esse dahi derhal vücut hatlarını belli eder, hanımın üzerine yapışıverir otura kalır, zaten günümüzde hanımlar kendilerine göre iki beden büyük dahi alsalar bel bölgesi özel olarak dar imal ediliyor, kendi özel diktiren ise çok nadirattandır, velev ki kendin özel diktirsen bile rüzgar esince hemen yapışır ve hatları belli eder, özellikle klasik pardesülerde vücut hatlarının belli olması an meselesidir, rüzgarsız bir havada ve normal bir yürüyüş hızında ancak tesettürü sağlayabilir yoksa arabaya binerken dolmuşa binerken vs tesettürün sağlanması çok zor,
esas olan hanımın kendisini bakışlardan koruması, erkeklerin olduğu yerlerde bulunmamasıdır,

bizim klasik olarak hanımlarımız vücuduna uygun bir pardesü giyerler, özellikle genç hanımlarımız asla bol pardesü giymezler, başörtüleride çok çok büyük değildir ve her birisi mutlaka topuklu ayakkabı giyer, topuksuz giyen veya ses çıkarmayan ayakkabı giyen çok çok nadirdir, günümüz mütedeyyin hanımları dahi böyledir ve dikkat çekicidir, sokağa bu kıyafetle çıkmaları kesinlikle caiz değilidir, dikkat çekmeyen sade ve parlak olmayan büyükçe bir başörtüsü topuksuz ve ses çıkarmayan bir ayakkabı ve bol bir pardesü ile (ki bu pardesününün rengide dikkat çekmemeli desenli vs olmamalı) zaruret halinde belki dışarıya çıkabilir.

Şimdi ben görüyorum gençler esnaf vs atıyor sandalyeyi dışarıya veya oturuyor bir köşede, geleni getiriyor gideni götürüyor, bu bakışlardan ben kendim bile rahatsız oluyorum, adamlar bana bile yiyecekmiş gibi bakıyor, yani sen ne giyersen giy adam bakar sana, pardesü dikkat çekmez çarşaf çeker, hayır, ne giyersen giy adam zaten bakıyor, önemli olan senin kendini koruman, zinetlerini gizlemen, vücut hatlarını belli etmemen, zaten bütün bunların üstüne birde dikkat çekici giyersen, ses çıkaran ayakkabı giyersen, üzerine oturabilecek bir şey giyersen zaten gitti..

bizim kardeşlerimizde çarşaf düşmanlığı var, neden anlamıyorum, çarşaf bağnazları neyse çarşaf düşmanları da öyle, adam çarşaf giymezsen tesettür olmaz diyor yanlış, adam çarşaf giyersen olmaz diyor yanlış, bunun ikiside yanlış, çarşaflıların dikkat çektiği sözü zaten yanlış, fakat rengarenk başörtüsü takan hanımların dar pardesü giyen hanımların dikkat çektği doğru..

günümüzün en mühim konusu bu, en mühim imtihan bu konuda yine, bu cinsel günahlar, gözle işlenen günahlar yani göz zinası dediğimiz, sokaklar, internet, haber siteleri, gazete, dergi, tren otobüs, cadde, market vs vs; bu konu çok mühim, kendimizi çok iyi korumalıyız, koruyamazsak helak olmak an meselesi, bu yüzden hanımlara büyük vazife düşüyor, hayırlı ve güzel ahlaklı çocuklar yetiştirecekler ve kendilerini de beylerini de koruyacaklar.

Tesettür konusu çok önemli ve hassas bir konu. Hocamız rh a mzk hazretlerininde, rh a mec hocaefendimizinde sohbetleri yazıları var, SAS Efendimizin hadis-i şerifleri de var bu konularda, ramuz el-ehadiste bir çok hadis-i şerif var bu konuda, müminlere vaazlar kitabı ikinci cildinde, tasavvufi ahlak kitabında var bu konular, bu yüzden dikkat etmeliyiz, hanımlarımız rengarenk başörtülerinden mutlaka vazgeçecekler, bundan sonra topuklu ayakkabı giymeyecekler, pardesülerine dikkat edecekler, erkeklerin gözlerinden kendilerini koruyacaklar, bu konu açık ve net olan bir konu, bu konuyu uzatmaya gerek yok, zaten hanımlar bu konuyu çok iyi bilirler ve dikkat çekmiyecek şekilde nasıl giyinilir bizden çok daha iyi karar verebilirler,

çarşafa düşman olmaya gerek yok, düşman olunacaksa tesettürü katleden tesettür kıyafetlerine düşman olmak gerek.. Başkalarının ne yaptığı nasıl yaptığı, nasıl yapması gerektiği değil, bizim ne yapmamız gerektiği önemli, asıl kafa yormamız gereken bizim ne yapmamız, nasıl olmamız gerektiğidir.. ben bu konuda çok hassas davranmalarını hanım kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum..



hrseyı net bır sekılde belrıtmıssınn
:idea:
Post Reply

Return to “Anketler”