Sempozyum ( “Modern Çağ ve İbn Arabî” )

Üyelerimizin bildirmek istediği duyurular, haberler vs.
Post Reply
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Sempozyum ( “Modern Çağ ve İbn Arabî” )

Post by deniz »

Modern Çağ ve İbn Arabî
Kültür A.Ş. tarafından organizasyonu yapılan ve 23- 25 Mayıs tarihlerinde üç gün süreyle devam edecek olan Uluslararası “Modern Çağ ve İbn Arabî” sempozyumu TÜRKKAD İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

21.yüzyılda İbn Arabî gibi büyük bir değeri anlamak maksadıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından organizasyonu yapılan ve 23- 25 Mayıs tarihlerinde üç gün süreyle devam edecek olan Uluslararası “Modern Çağ ve İbn Arabî” sempozyumu TÜRKKAD İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

23 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da CRR (Cemal Reşit Rey Konser Salonu)’de, 24–25 Mayıs günleri yine saat 10.00’da İTÜ Makina Fakültesi Ömer Öcal Giray Konferans Salonu (Gümüşsuyu)’nda tertiplenecek oturumlarla devam edecek sempozyuma, aralarında Suad el-Hakim, William Chittick, Mahmut Erol Kılıç, Claude Addas, Mustafa Tahralı, Carl Ernst, Ekrem Demirli gibi bu alanda uzman isimlerin de bulunduğu; Türkiye, Fransa, Suriye, İspanya, ABD, Singapur, İngiltere, Lübnan, İran ve Fas’tan birçok değerli ilim adamları konuşmacı olarak katılacak.


12. yüzyılda yaşamış büyük filozof… Çağdaşları O’na tasavvuf konusundaki yetkinliğinden ötürü ‘Şeyhü’l Ekber’dediler. Dini ilimlerdeki yenileyici vasfını vurgulamak için de ‘Muhyiddin’ namını verdiler.

Fikirleriyle yalnız çağdaşlarını değil, İslam dünyasında ortaya çıkmış ve kimi günümüze kadar ulaşmış birçok düşünce ekolünü etkilemiş; bu coğrafyadaki devlet geleneğine, sanata, edebiyata, mimariye, toplum ilişkilerine, evren algılayışına ilişkin pek çok unsura yön vermiş bir önemli kilometre taşı...

Endülüs’te vahded-i vücud düşüncesini temellendiren ve doğuya doğru bir yolculuğa çıkan İbn Arabî, yolculuğu boyunca hem etkiledi hem etkilendi. Uzun süren seyahatinin ardından Konya’ya ulaştı. Sadreddin Konevi’yle görüştü. Orhan Gazi’nin İznik’te kurduğu medresenin ilk müderrisi Davudu Kayserî, işe ilk olarak büyük mutasavvıfın Fususü’l Hikemi’ni şerh ederek başladı. Düşünceleri, Mevlâna Celaleddin Rumî ve Yunus Emre’yle bu coğrafyada iyice temellendi.12. yüzyılda ortaya çıkan bu büyük ilham, değerli mutasavvıflar Ahmed Avni Konuk ve Ken’an Rifâi’de temsilini devam ettirerek günümüze ulaştı.
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
Post Reply

Return to “Sizden Haberler”