Açıklamalı K.A.D

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
selçuk çeker
Posts: 20
Joined: 01 Nov 2007, 08:38
Kan Grubu: A (+)

Açıklamalı K.A.D

Post by selçuk çeker »

S.a,arkadaşlar Kritik Analitik Düşünme hakkında birçok şey söylenmekte ama ne varki bunların çoğu soyut kalmaktadır.Bu bağlamda hazırlanmış ve K.A.D ' yi biraz daha iyi açıklayan bir slayt mevcut.Bu slayt Konya daki arkadaşlarımız tarafından hazırlanmış olup, http://www.zinde.info sitesinde yer almaktadır.İncelemenizi tavsiye ederim...
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Açıklamalı K.A.D

Post by mehmetemin »

Aslında felsefe, sosyoloji, psikoloji, istatistik gibi alanlar çok önemli meslekler ve bilim dalları olduğunu gösteriyor
bu çalışmalar ama ülkemizde nedense geri planda yer almış bilim dalları.

Yani düşünme güçlüğü çeken bir yapımız gerek birey gerek toplum olarak ve ülkemiz olarak veya islam dünyası olarak düşünce birikiMİmizde yok, gerçekten K.A.D'ın önemini bile kavrayamamış haldeyiz, durumumuz gerçekten vahim bari bunu sözde kavramış olmamızda başarı sayılabilir. :shock:
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Açıklamalı K.A.D

Post by Zeyneb Büşra »

K.A.D ın önemini kavradığımıza ben de inanamıyorum. Öncelikli olarak K.A.D nedir biz bunu anlayamadık henüz. Bu konuda çıkarılan kitaplar bence çok yüzeysel ve soyut. Anlamaya çalışanlarımız da uygulama noktasında zorluklar çekiyor. K.A.D K.A.D kelimesini dilinden düşürmeyip yaptığı hiçbir işte krtik analitik yapmayan insanlar gördüm. Bence biz işin hala reklam bouytundayız.
abdullahesen

Tavsiye

Post by abdullahesen »

İhvan kardeşlerim;www.iskenderpasa.com 'un bir alt sitesi olan http://www.guzide.org sitesinde KAD ile ilgili anlaşılır,sade çok nefis yazılar mevcuttur.Ayrıca başka güzel konularda özet halinde çok güzel anlatılmış.Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımla
Post Reply

Return to “Kritik Analitik Düşünce ve Kişisel Gelişim”