Su İçmeniniz İçin Sudan Sebepler

Beden ve ruh sağlığı...

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Su İçmeniniz İçin Sudan Sebepler

Post by Leyla Hanne »

[align=center]Image
SU İÇMENİZ İÇİN SUDAN SEBEPLER

SU İÇMENİZ İÇİN SUDAN SEBEPLER Suyun hayat için önemi, bilinen bir gerçektir.Su, insan için en önemli besin maddesidir ve insan vücudu yeryüzündeki diğer tüm maddelerden daha fazla su içermektedir. Erişkin bir insan vücudunun %55-75'ini su oluşturur ve su vücudumuzun her bölümünde bulunmaktadır. Bu suyun yaklaşık üçte ikisi hücrelerin içinde, geri kalanıysa hücre aralarında ve kanda bulunmaktadır. Kaslar, yağdan daha fazla su içermektedir. Bu nedenle, ne kadar zayıfsanız vücudunuzdaki su oranı da o kadar fazladır. Kanın %80'den fazlası, kas dokusunun %73'ü, yağın %25'i ve hatta kemiklerin %22'i sudan oluşmaktadır. · Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, · Kan yoğunlaşması diye bir rahatsızlığınız varsa, · Hücre ve adale dokularınızda problem varsa, · Yaşlanmanızı fiziki olarak geciktirmek istiyorsanız, · Oksijen ve besin vücudunuza eşit olarak dağılmıyorsa, · Stres sizi çok etkiliyorsa, · Kırışıklıklar sizi üzecekse, · Hamile iseniz, · Bebeklerinizin sıcaktan korunmasını istiyorsanız, · Böbreklerinizin iyi çalışması sizi mutlu edecekse, · Derinizin nemlenmesini, vücudunuzdan toksinlerin atılmasını ve vücudunuzun temizlenmesini istiyorsanız, · Vitamin ve minerallerin vücutta dengeli bir şekilde dağılıp çözülmesini istiyorsanız, susamadan su için.
Kadın ve Aile[/align]
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Su İçmeniniz İçin Sudan Sebepler

Post by mehmetemin »

su içmek iyi olduğunu bütün doktorlar ifade ediyor ,öyledir mutlak

ama geçen bir doktorda şunu dedi ,kişi susamamış ama işte günlük 3 litre su tüketmem lazım diye üstüste zorla su içmeye falan çalışıyor .gerçektende zorla içilen suda insanı ve midesinide çok rahatsız ediyor .makul ve bünyemize uygun su tüketimi daha iyi heralde

birde şimdi bir anlayış çıktı su bardakları baya büyüdü,şu büyük kola bardakları falan gibi çok su içelim diye bu bardaklar alınıyor ,bardağı bir dolduruyorlar iç iç bitmiyor. :D
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Su İçmeniniz İçin Sudan Sebepler

Post by Zeyneb Büşra »

birde şimdi bir anlayış çıktı su bardakları baya büyüdü,şu büyük kola bardakları falan gibi çok su içelim diye bu bardaklar alınıyor ,bardağı bir dolduruyorlar iç iç bitmiyor.
Bir de şu var mehmetemin bey. Su bardaklarının büyümesi su israfına neden oluyor. İnsanlar mesela büyük bardağa doldurulan suyu içmek için çaba sarfetmiyor. Bir iki yudum alıyor gerisini döküyor. Bu çok sık yaşanan bir durum. Eğer israf edilecek bir durum söz konusysa bence içebilceğin kadar su doldurmak en mantıklısı.

Bir de insanların su içmek için çok çaba sarfetmesine gerek yok. Biraz hareket etseler, spor yapsalar zaten su direk içilecek. Yani zorlamaya gerek kalmayacak. Vücud isteyecek.
Post Reply

Return to “Afiyet Olsun”