Batmaz Denilen Titanic!

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Batmaz Denilen Titanic!

Post by deniz »

Adı, Titanic’tir…Eski Yunan Mitolojisinden bir tanrı ismi…Ve kendisi, dünyanın o güne kadar yapılmış en büyük, en modern, en güçlü, en konforlu ve en güvenli gemisi.

Yıl 1912.Titanic, tam 40.000 tonluk, kelimenin tam anlamıyla “dev” bir gemidir.İngiltere’de 17.000 işçinin çalışmasıyla, 3 yılda inşa edilmiştir.Dünyanın en kaliteli çeliği kullanılarak yapılmıştır. Öyle konforludur ki, içinde en ünlü Paris kafelerinden “Cafe de Parisien” in bir benzeri, bir Türk hamamı,hatta elektirkle hareke edebilen bir deve maketi bile vardır.

Ama en önemli tarafı güvenliğidir. İlk kez Titanic’te uygulanan bir gemi inşa tekniği ile, iki kat dip bölmesi de yapılarak, bu muazzam transatlantik,birbirinden ayrılabilen 12 kompartımana bölünmüştür. Öyle ki, gemi herhangi bir sebeble alttan bir darbe alırsa, darbeyi alan bölümün diğer kompartımanla irtibatı kesilecektir.Böylece o bölüm tamamen su ile dolsa bile Titanic gene de batmayacaktır. Önden ya da arkadan başka bir gemi ile çarpışsa bile ( ki bu senaryo olabileceklerin en kötüsü olarak değerlendiriliyordu) yine de birbirinden bağımsız kompartımanlar sayesinde geminin batması en az 3 gün sürecektir. Ama geminin bütün güvertesi boyunca ve yandan bir darbe alabileceği ihtimali hiç kimsenin aklına gelmez… Ki, Titanic’i batıran işte tam da böyle bir darbe olacaktır.
Titanic, İngiltere’den Amerika’ya doğru ilk seferine çıkmadan, Yaşlı kaptanı Smith’in bir sözü, bütün Avrupa başkentlerini dolduran reklâm afişlerinin üzerindedir:
“Tanrı bile batıramaz”

Titanic 1912 Nisan’ın 10.günü İngiltere’den demir alır.Ve ilk kader sinyali de gelir… Transatlantik,Southhamton limanından ayrılırken meydana getirdiği dev dalgalar nedeni ile rıhtımda bağlı olan yolcu gemilerinden biri, halatlarını koparır ve gemi, Titanic’la çarpışmaktan son anada kurtulur. Eski denizciler bu olayın ifade ettiği hikmet ihtimalleri karşısında yüzlerini buruşturmaktan kendilerini alamazlar.
Şimdilik akıllara gelen, birkaç gün sonra başlarına gelecektir.
İlk günler sakin ve neşeli geçer.Gemide 3/1 i personel olmak üzere yaklaşık 2200 insan vardır.
14 Nisan gecesi saat 9:40 ‘ta Newfoundland açıklarından geçerken başka bir gemiden bir mesaj gelir: “Çok büyük buz kütlesi ve çok sayıda buzdağı”. AmaTitanic’in akılsız telsizcisi mesajı önemsemez ve kimseye iletmez. Bu ilk talihsizliktir.
…………….
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Re: Batmaz Denilen Titanic!

Post by deniz »

Güverte gözcüleri gemiyi batıran buzdağını gördüklerinde, çarpışmayı önlemek için çok geç kalınmıştır.Nöbetçi kaptan yine de manevra emri verir ve koca buzdağını yandan sıyırmaya çalışır…Bu ikinci talihsizliktir. Çünkü buz dağı hiç görülmemiş gibi doğrudan üzerine gidilip burundan çarpışılsa Titanic’in batması an az 3 gün sürecektir.Fakat yana dönülmesi, buz dağının, gemiyi su kesiminin altından ve tam 90 metre boyunca jilet gibi kesilmesine neden olmuştur ki, bu da birçok bölmenin suyla dolup, “Tanrı bile batıramaz!” denilen “dev” in 2-3 saatte,Atlantik’in tam 4000 metre dibine inmesine yol açacaktır. Olaydaki “kader parmak izi” bu kadarla da kalmaz.

1992’de Titanic’te inceleme yapan Kanadalı uzmanlar hayretler içerisinde şunu tespit etmişlerdir: Buzdağı gemiye öylesine planlı bir açıyla çarpmıştır ki, bunun birkaç derece altında yada üstünde olması durumunda bir facia yaşanmayacak, kaza çok daha hafif bir biçimde atlatılmış olacaktır…
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Batmaz Denilen Titanic!

Post by Leyla Hanne »

Bu nasıl bir inanç ki, batmıyacak bu gemi diye filikaları eksik alıyorlar.Buradaki yazıya göre de o çarpma açısı bile bir kaç cm oynasa bu kadar kişinin ölmesine sebep olmayacak ya da anında denizin sularına gömülmeyecek....Allahu Teala'nın takdiri!
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Batmaz Denilen Titanic!

Post by mehmetemin »

neyse bu olay hollywood aktörlerine ve sinema yapımcılarına yaradı ,baya bir oskar ödülü almışlardı galiba :D
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Re: Batmaz Denilen Titanic!

Post by deniz »

Meseleye değişik açıdan bakmışsınız.İnsanların hangi zaman diliminde olurlarsa olsunlar, Allah'a karşı itaatsizliğin ve isyanın sonuçlarını bariz bir biçimde gözler önüne serildiğini düşündüğüm bir yazının, sadece bir bölümünü aktarmıştım.

mehmetemin wrote:neyse bu olay hollywood aktörlerine ve sinema yapımcılarına yaradı



Bazen onların elindeki imkânların bizim elimizde olmasını ne kadar da istiyorum.
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
Post Reply

Return to “Dünya”