Neye inanmak gerek?

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
Yusuf Esad
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 361
Joined: 29 Jun 2007, 17:08
Kan Grubu: B (+)
Location: İmtihan Dünyası

Neye inanmak gerek?

Post by Yusuf Esad »

Es-selamu Aleyküm Arkadaşlar; Bugun haber7'de yayınlanan bir haber üzerine bu yazıyı yazma gereğini hissettim. Şimdi öncelikle haber7.com'da yayınlanan şu haberi okumanızı isteyeceğiz.
Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=311933

[align=center]CHP'li vekilin başörtüsü mücadelesi[/align]
Başörtülü hastayı muayene etmeyen doktorla ilgili CHP’li vekil soru önergesi verdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, başörtülü bir hastanın doktor tarafından muayene edilmeyip aşağılandığı iddiasıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Yalıhüyük Sağlık Ocağı’nda başörtülü bir hastanın başörtülü olduğu için doktor tarafından muayene edilmeyip aşağılandığı iddiası CHP Konya Milletvekili Atilla Kart tarafından TBMM gündemine taşındı. CHP’li Milletvekili Atilla Kart, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a konuyla ilgili verdiği yazılı soru önergesinde “Olay, Diyanet-Sen Başkanı’nın açıkladığı şekilde gelişmiş ise, böyle bir davranış hiçbir şekilde kabul edilemez, hoş görülemez. Bazı bayan doktorların, erkek hastayı muayene etmemeleri ne kadar kabul edilemez ise, türbanlı veya başörtülü hastaların tedavi edilmemeleri gibi bir yaklaşım da; hem ahlaken doğru değildir hem de devletin, sağlık hizmetlerini kayıtsız şartsız yerine getirmesi yolundaki sorumluluğuyla bağdaşmaz. Yurttaşlarımızın özel hayatlarında, ortak toplumsal alanlarda kıyafetlerini sınırlayan herhangi bir yasal düzenleme söz konusu olmadığı gibi, aksine yaklaşımların hoş görülmesi de kabul edilemez. Ortak toplumsal alanlarda yurttaşlarımız başörtülü, türbanlı veya başı açık olarak elbette tercihlerini yapacaklardır. Bunda hiçbir tereddüt olamaz. Esasen bu konuda toplumsal kabul de sağlanmış durumdadır. Kamu hizmeti verenlerin böyle bir tercihe müdahale etme hakları ve ayrımcılık anlamına gelebilecek uygulama içine girmeleri kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

DOKTOR, MUAYENE ETTİĞİ KIZI ‘ÇAĞDAŞ OLUN’ DEYİP AŞAĞILAMIŞ

İddiaya göre, Yusuf Çakıcı’nın kızı Gamze Çakıcı ve bayan arkadaşı, 2 Nisan Çarşamba günü beraber muayene olmak üzere Yalıhüyük Sağlık Ocağı’na gitti. Burada Dr. E.E’nin “Sen başörtülüsün, bu şekilde buraya giremezsin ve burada muayene olamazsın. Zaten yakında bu şekilde buraya hiç giremeyeceksiniz. Biraz çağdaşlaşın, çağdaş olun, zihinlerinizi değiştirin” ifadeleriyle Gamze Çakıcı’yı aşağıladığı belirtildi. Doktorun sırf kılık kıyafetlerinden dolayı milletin mensuplarına hakaret etmesinin kabul edilemeyeceği gerçeğinden hareketle görevini kötüye kullanan doktor hakkında acilen idari ve adli soruşturma başlatılması için Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve Konya Sağlık Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunuldu.
Buraya kadar herşey güzel, bir milletvekilimiz tasvip edilmesi güç bir partiye mensup olsalar da, partisinin son yüzyılda Türk milletine yaşattıklarını görmemiş kabul edip; milletvekilinin yaptıklarını tebrik etmek gerekiyor. Her ne olursa olsun, kimsenin hak ve hürriyetlerini hiçbir amaçla kimsenin engel olmaya hakkı yoktur. Bunu kamuoyuna duyurduğu için teşekkür etmek gerekiyor kendilerine.

Ancak bizim asıl değinmek istediğimiz olay şudur ki, beyfendinin yani Konya milletvekilinin eşleri, zevceleri Sema Kart Hanım efendi Konya Meram Anadolu Lisesi'nde yabancı dil(ingilizce) öğretmenliği yapmaktadırlar. Ve okulun artık en önemli şahsiyetlerinden biridir. Tabi bunda eğitmen özelliğinin yüksekliğinden mi yoksa eşinin Konya'daki en önemli avukatlarından biri olması ve şimdi de milletvekili olmasının katkısı var mıdır bunu sizin düşünme havzanıza bırakıyorum.

Sema Hanım, okulda başörtülü* öğrencilere yönelik bildiğimiz kadarıyla iğrelti bir bakış açısı vardı ve hep onlara karşı yukarıdaki haberde geçen "Çağdaşlaşma!" üzerine cümlelerle hitap etmekte ve haksız eğitim uygulamakta idi.

Şimdi diyoruz ki; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Atilla Bey; biz hangisine inanalım; yıllardır partinizin bu konulardaki düşüncelerine mi, yoksa eşinizin eğitim sistemine mi, yoksa sizin verdiğiniz önergeye mi?

Biz bir sonuç çıkaramdık, sizler çıkarabilirseniz buyrun efendim :)

* Okul içinde açıp, normal hayatta başörtülü


Hakk yolunda olmak temennisiyle
Selamun Aleyküm...

YuSUFÎ Es'ad
"Aşıkların tüm sırları aşîkardır." Rumî
User avatar
deniz
Posts: 449
Joined: 06 Dec 2007, 13:33
Kan Grubu: A (+)

Re: Neye inanmak gerek?

Post by deniz »

Aleykümselam Verahmetullah,
Yusuf Esad wrote:Şimdi diyoruz ki; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Atilla Bey; biz hangisine inanalım; yıllardır partinizin bu konulardaki düşüncelerine mi, yoksa eşinizin eğitim sistemine mi, yoksa sizin verdiğiniz önergeye mi?

Biz bir sonuç çıkaramdık, sizler çıkarabilirseniz buyrun efendim

İki arkadaş hiç bilmedikleri bir köye misafir olmuşlar, ne yapalım nasıl yapalım derken günlerden "cuma" birinin aklına gelivermiş :
-Arkadaş uzun zamandır camiye gitmiyoruz, camiye gidelim hem köylüyüde tanımış oluruz der. İki arkadaş camiye giderler, hoca namazı bitirince her nasılsa cemaat dağılmadan nasihat babında cehennemlikler, kimler gider bu konulara değinir. Tüm cemaat ağlamaktadır. Bu arkadaşların yanında oturan birisi çok da şaşkın bir ifade ile sorar?
-Beyim siz hocayı dinliyor musunuz?
-Evet
-Peki hiç etkilenmiyor musunuz bakın tüm camaat ağlıyor?
-Bizimkiler kendilerinden emin?
- Etkilenmez olur muyuz? Ama ne yaparsınız biz misafiriz...

Bu zevatlar da milletin kanayan yaralarını biliyorlar ama kendileri bu ülkenin misafiri olmaktadırlar.
...Eğer bir mü'minin kalbin kırdıysan,
Hâkk'a eylediğin secde değildir.
Post Reply

Return to “Türkiye”