Gençlere Yeni Devrede Yeni Tavsiyeler

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
User avatar
ravza
Posts: 60
Joined: 07 Sep 2007, 11:39
Kan Grubu: 0 (+)

Gençlere Yeni Devrede Yeni Tavsiyeler

Post by ravza »

Kendi mütefekkirlerinin de itiraf ettikleri gibi Batı moralman çökmüştür;onların felsefeleri, serbestileri, terbiyeleri,demokrasileri,ahlakları,adab-ı muaşereleri... cemiyetlerini,ailelerini,fertlerini,ekonomilerini zarara sokmuş, dejenerasyona sürüklemiş,fiyaskoyla sonuçlanmıştır.
Şimdi iyice anlaşılmıştır ki kurtuluş,Allah'ın ipine sımsıkı sarılmakta.İslam'a gelmekte,Kur'an'a uymakta,Allah'ın elçisi,kulu ve peygamberi Muhammed-i Mustafa'sı yolunda yürümekte,manevi ve ruhi terbiyeyi ihtimam ve itina ile uygulamaktır..

O halde sevgili genç!

1. İslam'ın pak ,makul ,sağlam ,doğru ,mantıklı ,ilmi ve ulvi itikadını iyi öğren!

2.Hikmetli ,ibretli ,faydalı ,menfaatli ,sevaplı ,nurlu ibadet ve taatleri eksiksiz ifa eyle ,Rabbinin rızasını gözet ,ahiret hesabını unutma!

3.Yalnız kendini ,nefsini ,keyfini ,zevkini düşünmekten kaçın;ana-babanı ,akrabanı ,ahbabını, dindaşlarını ...azınlık müslümanları, mazlum ırkdaşlarını ,esir topraklarını... da düşün ,hatta hiç hatırından çıkarma ,mensup olduğun ümmete karşı vazifelerini iyi ifa edebilmek için istikbale iyi hazırlan!

4.İlim yönünden ileri ve güçlü olmaya çalıştığın kadar ; irfan ,ahlak ,takva ,ihlas ,ruh ve nefis terbiyesi bakımından da olgun,derin ve yetkin olmaya gayret sarf eyle!

5.Her gün hatalarını ,başarılarını ,çalışmalarını ,amaçlarının sonuçlarını gözden geçir ve kendini kontrol edip muhasebe eyle; hatalarını ve menfi huylarını bırakmaya ,yeni ve güzel hasletler ve daha yüksek vasıflar edinmeye uğraş!

6.Yüksek ve olgun bir çevre edinmeye ve kurmaya çalış ,ilm ü irfan meclislerine devam eyle ; başka arkadaşlarını da bu güzel topluluklara getirmeye gayret et!

7.Zamanını iyi değerlendir, zaman kayıplarını azaltmaya, verimli saatlerini arttırmaya gayret et!

8.Ailene veya sorumlusu olduğun fertlere sahip ol, onları da kaliteli yetiştirmeye uğraş!

9.İslam'a ve müslümanlara her yönden faydalı olmanın yollarını ara , bul , sor , ifa eyle !

Çünkü görülüyor ki inançsız ve batıl inançlı toplumlar çöküyor.Zaman önümüzdeki yıllarda müslümanların lehine gelişebilir ,istikbal müslümanların olabilir.Ümit verici emareler belirmiştir.

Ve bu oluşumu hızlandırmak ve zafer için çalışmak senin de boynunun borcudur.


M.ESAD COŞAN

Başmakaleler-3 (Panzehir,sy 21 1992)

Not: Alınan bölüm makalenin bir kısmıdır,baş kısmı burada yoktur.
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Gençlere Yeni Devrede Yeni Tavsiyeler

Post by Leyla Hanne »

Allah razı olsun Ravza kardeş... Çok önemli bir konu bence devir yatma kalkma boş durma devri değil çalışmamız düşünmemiz düşündüklerimizi harekete çevirme devri ve çok çalışmalıyız herşey için hizmet için mesleğimizi öğrenmek için takvayı yaşanır hale getirmek için nefsi zabt altına almak için herşey için... Batıya özenmek değil iyi olan yönleri mesela teknolojiyi almak ama yanlış dinimizin haram kıldığı şeylerden uzak durarak ilerlemeliyiz.... Bu bizim misyonumuzda,gayemizde, tasavvuf anlayışımızda da mevcut zaten...

Rabbim hocamızın dediklerini uygulamayı, yaşamayı cümlemize nasip etsin, o aşkı, şevki, bilinci kalbimize yerleştirsin. :)
User avatar
ravza
Posts: 60
Joined: 07 Sep 2007, 11:39
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Gençlere Yeni Devrede Yeni Tavsiyeler

Post by ravza »

Amin Leyla Hamne kardeşim,Hocamız -Allah ondan razı olsun -çok net bir şekilde belirtmiş.Rabbim uymayı nasip etsin cümlemize ;)
Eylül

Re: Gençlere Yeni Devrede Yeni Tavsiyeler

Post by Eylül »

'Ciddi bir devirde yaşadığınızı bilin, ciddi görevleriniz olduğunu bilin,herşeye hazırlıklıolun, BOŞ KAFA GEZDİRMEYİN...' M.E.COŞAN (rh.a.)

Paylaşım içi teşekkürler, Allah razı olsun...
evvabin
Posts: 40
Joined: 30 Nov 2007, 21:51

Re: Gençlere Yeni Devrede Yeni Tavsiyeler

Post by evvabin »

Günahkar günah işlemekten bıkmıyorsa sen neden ikazdan bıkıyorsun :?:
Ümitsizlik Yok, Zafer İnşallah Mü'minlerindir
Post Reply

Return to “Makaleler”