ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
ravza
Posts: 60
Joined: 07 Sep 2007, 11:39
Kan Grubu: 0 (+)

ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU

Post by ravza »

ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU

''Öğretim üyeleri olarak bizler kılık-kıyafet konusunda yıllardır uygulanan politikaları ve son günlerde yapılan tartışmaları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz. Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil özgürlükçü bir tavır alması gereken kurumlar olduğunu düşünüyoruz.
Üniversitelerimizin çağdaş uygar toplumlara yaraşır biçimde, özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz. İstisnasız her demokratik ülkede olduğu gibi üniversitelerimizde de kılık-kıyafet serbestliğinin; hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gereğine inanıyor; aksi yöndeki tüm düzenleme ve uygulamalara bir an önce son verilmesini talep ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Evet, bugün itibariyle bu metine imza atan akademisyenlerin sayısı 3000'i aştı.Yapılan açıklamada 07.02.2008 PERŞEMBE GÜNÜ (YARIN) katılımların sona ereceği açıklandı.Sayının metindeki ifadenin önüne geçmesini istemiyoruz diyerekte yapılan bir röpartajda neden yarın bitirileceği açıklandı.

Gerçekten güzel bir adım oldu bence..Dayatmacı ,türbanlılar girerse biz derse girmeyiz,notlarını kırarız diyen rektörlere karşı arkanızda değiliz özgürlükten yanayız diye haykıran büyük bir adım..Üniversitelerde,tek dertleri bilim olan akademisyenlerin varlığını görmek,hemde sayılarının azımsanmayacak kadar fazla olduğuna şahit olmak gerçekten güzel bir duygu..Rabbim sayılarını artırsın..
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU

Post by Leyla Hanne »

Evet kesinlikle güzel bir adım oldu bencede. Hemde ben şöyle listelere göz attım bir çok öğretim görevlisi var bence buna ihtiyaç vardı çünkü işte biz şunlar olarak istemiyoruz not vermeyiz gibi tutumlar hiç inandırıcı değildi. Sonunda öğretim görevlileri sessizliklerini bozdular..... :) Amin amin diyorum ravza kardeşim. ;)
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU

Post by Zeyneb Büşra »

Aslında bu özgürlüğe destek veren bu öğretim üyelerinin kimler olduğunu bilmek ve de hangi üniversitelerde yoğunlaştıklarını bilmek faydalı olur diye düşünüyorum. Üniversite seçiminde sadece meslek değil öğretim üyelerinin başörtüsü vs. gibi konulara bakış açılarını bilmek ve de buna göre o üniversiteleri tercih etmek çok daha mantıklı diye düşünüyorum.
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: ÜNİVERSİTEDE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA KAMUOYUNA DUYURU

Post by Leyla Hanne »

Evet katılıyorum Zeynep kardeşime hiç beklenmeyen kişiler tepki verdi ya da muhakkak şu hocada katılır dediğimiz hocalar hiç birşey yapmadı...Öğrenmek gerekiyor kesinlikle seçmeden önce..

http://www.fikiryolu.com/2008/02/04/tur ... 1720-oldu/
Post Reply

Return to “Türkiye”