Yanıbaşımızdaki çernobil

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
hülyanur
Posts: 162
Joined: 29 Jan 2008, 21:12

Yanıbaşımızdaki çernobil

Post by hülyanur »

Yanıbaşımızdaki Çernobil : Metsamor !

--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye ve özellikle doğu bölgeleri için ( doğu karadenizde dahil ) büyük bir tehlike kapıda arkadaşlar :

Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan, Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nın standartlarına göre güvenlik açısından son sırayı alan Metsamor Nükleer Santrali, ülkemiz için büyük tehlike oluşturuyor.

Uzmanlar, 1997 yılında üretime başlayan ve 150 defa arızalanan Metsamor Nükleer Santralinde yapılan onarımlara rağmen zaman zaman sızıntı olduğu ve aynen Çernobil’de yaşanan felaketin tekrarlanabileceğini öne sürüyor. Fay hattı üzerinde bulunan nükleer santralin olası bir depremde ise atom bombası gibi patlayacağı, başta Iğdır olmak üzere Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzurum illerinde onarılmaz felaketlere yol açaçağı belirtiliyor.

Düşük doğumlar arttı ! Yerli ve yabancı bir çok uzman, santralin bir an önce kapatılması gerektiğini savunurken, elektirik enerjisinin yüzde 30’unu Metsamor Nükleer Santralinden enerji sağlayan Ermenistan ise her türlü tepkiye kulaklarını tıkıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Aslan ise santral nedeniyle tarlalardaki ekinlerin çürüdüğünü, kavak ağaçlarının bile kuruduğunu, hayvanların hastalandığını, hamile kadınlarda düşük doğum oranında artışlar meydana geldiğini belirtti. Santralin sızıntı yaptığına da dikkat çeken Aslan, “Santralin kapatılması için kampanyalar yaptık, imzalar topladık ancak henüz bir sonuç alamadık” şeklinde konuştu.

Basından :
http://www.turksam.org/metsamor/metsamor.asp
http://www.yesiligdir.com/modules.php?n ... le&sid=684
http://www.ufukotesi.com/yazigoster.asp ... o=20070414
BİRBİRİNİZİ CAN KARDEŞLER GİBİ,KAN KARDEŞLER GİBİ,ANA BABA BİR KARDEŞLER GİBİ,HATTA ONDAN DA İLERİ SEVMELİSİNİZ...[marq=right][/marq]
Post Reply

Return to “Türkiye”