İstanbul’da Bomba Gibi Patlama

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
seyir

İstanbul’da Bomba Gibi Patlama

Post by seyir »

İstanbul’da bomba gibi patlama

İstanbul Davutpaşa’da ruhsatsız bir havai fişek imalathanesinde meydana gelen patlamada 17 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 68 kişi yaralandı.
Patlama, Davutpaşa Çiftehavuzlar Caddesi’nde bir havai fişek imalathanesinde meydana geldi. İmalathanenin bulunduğu bina ve çevresini savaş alanına çeviren patlamada 17 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 4’ü ağır 68 kişi ise hastanelere kaldırıldı.
Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi’ndeki bir havai fişek imalathanesinde patlama meydana geldi. Birbirine bitişik iki binayı etkileyen patlama sonucu binalardan birisi çöktü. Çevredeki çok sayıda bina ve aracın da hasar gördüğü patlamanın ardından olay yerinde panik yaşandı.
İstanbul Valisi Muammer Güler, saat 09.45’te meydana gelen patlamada 4’ü ağır 68 kişinin yaralandığını söyledi. Muammer Güler, “İlk planda 4. katta bir küçük yangın çıkıyor ve bu binanın bitişiğindeki açık otoparkta 7-8 vatandaşımız, o yangına bakarken hemen akabinde bir patlama meydana geliyor ve o patlama oradaki 8 kişinin ölmesine sebep oluyor” dedi. Güler, hayatını kaybedenlerden 3’ünün sokaktaki vatandaş, geri kalanının da binada çalışanlar olduğunu söyledi.
Muammer Güler, patlamanın yaşandığı yerde bulunan çatılı 4’er katlı 2 binada 130’un üzerinde iş yeri olduğunu da belirterek, 3 ve 4. katlarda çok yoğun bir hasar olduğunu belirtti.
PATLAMA HAVAİ FİŞEK İMALATHANESİNDE
Vali Güler, patlamanın, havai fişek imalathanesinde meydana geldiğini ve havai fişek deposunun ruhsatının olmadığını açıkladı.
Patlamada yaralanan 68 kişi Bayrampaşa, Vakıf Gureba, Haseki, Taksim ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastaneleri ile bölgeye yakın birkaç özel hastanede tedavi altına alındı. Yaralanmaların çoğu göçük altında kalmaktan kaynaklanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
İGDAŞ: DOĞAL GAZLA İLGİSİ YOK
İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), patlamanın doğal gaz ile ilgili olmadığını bildirdi. İGDAŞ ekipleri olay yerinde inceleme yaptı ve “İlk incelemeler sonucunda patlamanın doğal gazla ilgili olmadığını tespit edilmiştir. Patlamanın meydana geldiği binada ve binanın bulunduğu sokakta doğal gaz hattı bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.
NTVMSNBC - 31 OCAK 2008 PERŞEMBE
User avatar
hülyanur
Posts: 162
Joined: 29 Jan 2008, 21:12

Re: İstanbul’da Bomba Gibi Patlama

Post by hülyanur »

üzücü bir olay
rabbim ölenler rahmet etsin.yakınlarınada sabır ihsan eylesin
yaralılarada acil şifalar ihsan eylesin amiiin
BİRBİRİNİZİ CAN KARDEŞLER GİBİ,KAN KARDEŞLER GİBİ,ANA BABA BİR KARDEŞLER GİBİ,HATTA ONDAN DA İLERİ SEVMELİSİNİZ...[marq=right][/marq]
Post Reply

Return to “Türkiye”