Google, kişi mahremiyetine giriyor

Blim ve Teknolojiye dair herşey...
Post Reply
User avatar
Yusuf Esad
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 361
Joined: 29 Jun 2007, 17:08
Kan Grubu: B (+)
Location: İmtihan Dünyası

Google, kişi mahremiyetine giriyor

Post by Yusuf Esad »

Britanya Gözlem Örgütü, dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google'a karşı "güven sarsıcı" ithamlarda bulundu. Peki neydi bu iddialar ve Google ne cevap verdi?


Britanya Gözlem Örgütü Privacy International tarafından, Google'ın müşterilerinin kayıtlarını sürekli kontrol ettiği ve “kişinin mahremiyetine karşı düşmanca bir tutum sergilediği” belirtildi.

Privacy International tarafından hazırlanan raporda, arama motoru Google kullanıcıların arama kayıtlarını sürekli kontrol altında tutmak ve evlerine kadar gözetlemekle suçlanıyor.

ABD ve Britanya'daki profesörlerin yardımıyla altı ayda hazırlanan raporda, hiçbir internet sitesinin tam olarak kullanıcının mahremiyetine saygı göstermediği ileri sürüldü. Raporda, kişilik haklarına karşı en duyarlı sitelerin; “BBC”, “eBay Inc”, “Last.fm”, “LiveJournal.com” ve “Wikipedia” olduğu ifade edildi. Raporda, ABD'de San Francisco, New York, Las Vegas, Miami ve Denver'daki sokakların panoramik görüntülerini sunan “Street View”den ise kimsenin memnun olmadığının belirtildi.

Raporda şunlar kaydedildi:

“Francisco'da bir adam, bir striptiz kulübünden çıkarken görüntülendi, Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen biri sigara içerken yakalandı ve Berkeley'de ambulans şoförünün yemek almak için durması görüntülendi. Bunlar Street View'ın yakaladığı utanç verici anlardan yalnızca birkaçıdır.”
Google yetkilisi Nicole Wong ise iddialarla ilgili açıklamasında "Hizmetlerimizle ilgili yanlış bilgiler ve yanlış anlaşılmalarla dolu rapordan dolayı büyük üzüntü duyduk" dedi.
Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=293467
"Aşıkların tüm sırları aşîkardır." Rumî
Post Reply

Return to “Bilim ve Teknoloji”