Endonezya (Es'ad Hocamız'dan)

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Endonezya (Es'ad Hocamız'dan)

Post by Leyla Hanne »

Şu sırada Endonezya'da bulunuyorum, 200 milyonluk dev bir ülke, 13500 adadan müteşekkil çok renkli, çok cazip, çok ilginç, çok önemli, çok sevimli bir mıntıka. Sadece Java adasıın nüfusu Türkiye kadar, denizleriyle beraber Avusturalya'nın 2,5 katı büyüklükte, % 90-95'i müslüman, samîmî, sokulgan, temiz ama fakir bir toplum, hızla kalkınıyor. Jakarta şehri çok muhteşem binalara sahip, diğer gezilecek adaları ve şehirleri henüz görmedim; kitaplardan, tanıtma broşürlerinden tanımağa, öğrenmeğe çalışıyorum. İlk izlenimlerim çok olumlu, buraları çok sevdim ve bu ülkeyi çok önemli bir ülke olarak algıladım.

Lutfen, kardeşlerim de, bu ülke ile ilgilenmeğe başlasınlar! Önce bir Türkiye-Endonezya Tanıtma Dostluk ve İşbirliği Derneği kurmalarını rica ediyorum. Beni ilk üye olarak yazsınlar! Gençlerimizden bir kısmı, tahsillerini burada yapmak üzere hazırlıklara başlasınlar, burada okusunlar ki buranın dilini, tarihini, medeniyetini, zevkini yakından tanımış olsunlar. İş adamı kardeşlerimin burada iş kurma girişimlerine başlamalarını dilerim. Seyahat şirketimiz, buraya bir gezi seferi düzenlerse çok iyi bir başlangıç olur.

Burada biraz daha uzunca kalabilirsem, inşaallah, çok ilginç yönlerini filme almayı ve televizyonumuza göndermeyi düşünüyorum.

Yazının bır kısmını aldım sadece tamamını bulmak isteyenler aşağıdaki linke bakabilirler

http://esadcosan.awardspace.com/arsiv/b ... a9712.html
Post Reply

Return to “Dünya”