Bayramlaşma

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Bayramlaşma

Post by Leyla Hanne »

S.A

Arkadaşlar şimdik her zaman hocamız diyor ya "Çocuklarınızı yatırım araçları olarak görün"....Bizde bu ögütten,tavsiyeden sonra bu konu üzerine çok yoğunlaşıyoruz.Şu anda çocuklarımız olmadığı için çevremizdeki tanıdığımız bildiğimiz çocukları, yeğenlerimizi, kardeşlerimizi, varsa öğrencilerimizi her şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunlar sadece dini konular değil ahlak, adap, insan ilişkileri gibi konularda da onları yetiştirmek...

Malum önümüz bayram.Nasıl onlara değerli olduklarını hissettirebilirz diye düşündük ve aklımıza şu proje geldi.Bende ilk defa uygulayacağım.Şimdik kaç tane çocuk tanıyorsanız ya da öğrenciniz yeğeniniz varsa o sayıda zarf alın öncelikle.(Ben piyasaya baktım ki 4 mektup zarfı 100 bin lira tabi eski paraya göre söylüyorum. :) )Küçük kağıtlara veya a4 kağıtını ikiye bölerek kısa mektup yada tebrik şeklinde birşeyler yazın ona. Renkli kalemlerle yazabilirsiniz, içine küçük bir el yapımı hediye koyabilirsiniz artık gönlünüzden ne geçerse.İnanın ki çok zaman da alan birşey değil, maddi kayıplar veren de. Gönülleri mutlu kılmak hoş etmek çok güzel duygularda yaşatıyor insana. Hemde o çocuk ilerde başkalarına aynı şeyleri yaptığında bir hatıra sizden artık o mektup.

Eğer ulaşamıyorsanız siz telefonla arayın ulaşın tüm sevdiklerinize. İnsanlar Türkiyedeki eğitim sistemi, tv, dış sebepler yüzünden yılbaşını, şeker bayramını, paskalyayı, doğum günlerini kutluyorlar ama biz bu açığı kapatmalıyız. Alternatifler bulmalı, çözümler üretmeliyiz geceleri yatarken düşünmeliyiz neler yapabiliriz diye.
güLâLe

Re: Bayramlaşma

Post by güLâLe »

Allah razı olsun Vahidecim gerçekten güzel fikir.. Değerlendirile.. :)
Vahide wrote:Arkadaşlar şimdik her zaman hocamız diyor ya "Çocuklarınızı yatırım araçları olarak görün"....Bizde bu ögütten,tavsiyeden sonra bu konu üzerine çok yoğunlaşıyoruz.
Bir başka fikir de bizden olsun inş.. Bizimde ufak talebelerimize uyguladığımız, güzel tepkiler aldıgımız bir yöntemdir.

Hazır satılan güller var hepimizin bildiği üzre...Biz Isparta da olmamız hasebiyle :) ufak paketlerde gül lokumları hazırladık, bu paketlerin yanına da herbirinin kısmetine değişik hadisler iliştirdik. Ve bu paketi güllere bağladık renkli iplerle...
Gül-ağız tadı ve hadis üçlüsü yani.. Görüntü de çok şık olmuştu, içerdiği anlamda.. Biz bunu Mevlid Kandilinde uygulamıştık ama bayrama uyarlamak istersek hadis yerine bayram tebriği de yazılabilir..

Gayret bizden tevfik Allah'tan İnşallah...
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Bayramlaşma

Post by Leyla Hanne »

Evet sizinkide çok hoşmuş cidden :mrgreen: Ben de bizim yaptığımız başka bir hediyeden bahsedeyim. Şimdik nikah şekerlerinin konulduğu böle renkli delikli mendil tipi parçalar kesiyoruz. Ortasına lavanta, konya şekeri veya bayram şekeri yerleştiriyoruz.( madde imkanlara göre işte :D )Sonra renkli iplerle onu bağlıyoruz, renkli kağıta hadis yazıyoruz. Sonra onu bu nikah şekeri görünümlü hediyenin yanına zımbalıyoruz orda AYŞE-ALİ yerine hadis ayet veya hocamızın sözleri oluyor. :mrgreen:
Post Reply

Return to “Projeler”