Dua Kardeşliği

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Dua Kardeşliği

Post by Leyla Hanne »

S.A

Şimdik herşeyi ALLAHU TEALADAN istememiz gerekiyor hepimiz biliyor. Bunu da dualarımızla sağlarız.Bizde bundan yola çıkarak hemde büyüklerimizi örnek alarak herkes tarafından bilinen dua çekilişi yapmayı düşündük.Çocuklarımız, kardeşlerimiz şimdiden birbirleri için dua etmeyi alışkanlık haline getirsinler, dualarında bencil olmasınlar diyerek çekiliş yapıyoruz. Hemde biz başka müslümanlar için dua edersek, bizim içinde günahsız varlık olan melekler dua ediyor . Kısa yoldan sevap kazanmak gibi de düşünebiliriz. :)

Bütün öğrencilerin isimleri yazılır kağıtlara. Çekiliş yağılır çıkan kişiler birbirine dua eder. Biz bunu konuşma halindede yaptırıyoruz. Mesela:

FATMA: Ayşecim sen ne istiyorsun ALLAH'tan

Ayşe:Ben derslerimin iyi olmasını,cennete gitmeyi,barbi bebeğim olmasını,annemin iyileşmesini diyor.

Fatma: tamam böle edeceğim senin için.


Ayşe: peki sen ne istiyorsun gülseri

Gülseri:Bende çok iyi bilgisayar kullanmayı, şarkı söylemeyi,büyüyünce güzel sarışın bir kızım olmasını(bunu gerçekten söyluyorlar ama :mrgreen: ) istiyorum.

Ayşe: tamam ben edeceğim inş hepsi gerçekleşir.

İşte bu çekilişi sadece çocuklarla değil, arkadaşlarınızla,gençlerle herkesle yapılabilir.Sadece istekler değişir. :D
Eylül

Re: Dua Kardeşliği

Post by Eylül »

Leyla çok güzel bir uygulama, bayıldım cidden. böyle dualarını aşikâre söyletmek de çok güzel. Hatta kendime çocuklardan bir dua kardeşi edinmeyi düşünüyorum. Sanki daha kârlı olur gibi ;)
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Dua Kardeşliği

Post by Leyla Hanne »

Çok iyi düşünmüşsün ablacım. Ben zaten isteklerimi saydım beni çeken kız öğrencime. :) :)

Benim bir tane hocam vardı hayatı boyunca o kadar çok dua kardeşi çekmiş ki diyor başta hepsiyle muhabbetim vardı hala var ama diyor bir süre sonra artık her yerden bir kardeş çıkıyordu düşün diyordu. Birde kendisi az çocuklu bir ailede büyümüş çok seviniyordu. :)
Post Reply

Return to “Projeler”