Ak Parti ve Cemaat

Post Reply
dergah
Posts: 318
Joined: 30 Nov 2007, 23:53
Kan Grubu: B (+)

Ak Parti ve Cemaat

Post by dergah »

Habertürk yazarı Serdar Turgut, son dönemde AK Parti ve Gülen Cemaati arasında bir ayrışma yaşandığını ileri sürmeye devam ediyor.

Daha önce katıldığı bir televizyon programında "Ben bir süredir Gülen cemaatiyle iktidarın arasının mayhoşlaştığını duyuyorum." diyen Turgut bugün de köşesinde "Şike yasası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmeseydi Gülen Cemaati ile AKP arasındaki ilişki az daha bozuluyordu" yazdı.

ÖNCE ANAYASA ŞİMDİ DE ŞİKE
"Cemaat zaten Anayasa hazırlama çalışmalarının yavaş gitmesinden rahatsızdı. Ve bu konuda AKP'nin daha aktif olmamasından ve çok daha reformcu fikirler oluşturmamasından rahatsızlık duyuyordu.

İşte bu ortamda her şeyin üstüne gelen şike yasası, cemaatin iktidara karşı tavrını gerçekten derinden etkiler hale gelmişti."

YENİ BURJUVAZİ İSTANBUL HEGEMONYASINDAN ŞİKAYETÇİ
"Şike yasası, cemaatin içinde olan Anadolulu işadamlarının tepkisine yol açıyordu. Türkiye'nin yükselen yeni burjuvazisini oluşturan bu kesim, futbolda İstanbul hegemonyasından da ciddi bir biçimde rahatsız oluyor ve şike yasasının bu hegemonyayı sürdüren yerleşik düzeni koruma amacı taşıdığını düşünüyorlardı.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ANLAMIYORUZ" DEDİLER
Gülen hareketi içinde olan insanlarla yaptığım konuşmalarda, çoğunun yerleşik düzeni temelden değiştirme amacı taşıyan Başbakan Erdoğan'ın futboldaki yerleşik düzenin sürmesine izin verecek bir yasayı neden desteklediğini anlamadıklarını söylediklerini duydum."
Post Reply

Return to “Köşe Yazıları”