Bombalar Altında Canlı Yayın

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
halil
Posts: 109
Joined: 11 Feb 2008, 14:20

Bombalar Altında Canlı Yayın

Post by halil »

Adana'dan yayın yapan Radyo Hayat'ın Gazze'den canlı yayını esnasında, terörist İsrail, Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı. Patlayan bombalar, haykırışlar ve tekbirler canlı olarak aynı anda tüm dinleyiciler tarafından dinlendi.
Adana bölgesinin yerel radyo istasyonu Radyo Hayat, Gazze'de yaşanan son gelişmeleri Gazze'li vatandaş Eşref Avat'la yaptığı telefon bağlantısı ile dinleyicilerine ulaştırdığı esnada Katil İsrail'in savaş uçakları Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı. Bomba sesleri ve Eşref Avat'ın çığlığı o anda programı dinleyen herkesi korkuttu. Etraftan çığlık seslerinin yükseldiği dakikalarda Gazze'li Eşref Avat'ın; “Bomba düştü. Bomba düştü. Bombalar çok yakındaki yerleşim yerlerine düştü. Her taraftan çığlık sesleri geliyor. Güvenli bir yere gitmek zorundayım” ifadeleri sonrasında dinleyiciler tarafından radyonun telefonları kilitlendi. Gözyaşları içinde İsrail zulmüne lanet yağdıran radyo dinleyicileri korku anlarına bizzat şahit oldular.

İşte terörist İsrail'in bombaları altında yapılan canlı yayında yaşanan telefon konuşmaları:

- Eşref Avat: ….. Bomba düştü. Bomba düştü. Bombalar çok yakındaki yerleşim yerlerine düştü. Her taraftan çığlık sesleri geliyor. Güvenli bir yere gitmek zorundayım
- Sunucu: Arkadaşlar fonu kısın.
- Eşref Avat: Şu anda uçaklar yakın bir yeri vurmuş…
- Sunucu: Evet evet duyuyoruz.
- Sunucu: Eşref bey şu anda rica ediyorum sizde bir süre sesiz kalın. Biz de kalalım Sevgili dinleyiciler şu anda canlı yayındayız. Gazze'den Eşref Avat'la görüşüyoruz. Uçak şu anda bomba atmış Eşref beyin bulunduğu yere. Bununla ilgili..
- Konuk: Şu anda sesler geliyor.
- Sunucu: Uçak ve bomba sesi……
- Eşref Avat: O uçağa şoförsüz uçak diyoruz. İki tane büyük bomba atıyor
- Sunucu: Bir süre dinleyelim, sesleri dinleyelim Eşref Bey…
- Eşref Avat: Evet, evet, uçak sesi, ben çıkarıyorum pencereden telefonu, duyabiliyor musunuz sesi? İşte bu uçak sesi.
- Sunucu: İki bomba sesi…
- Eşref Avat: Birinci atışı vurdu, şu anda ikinci sefer. İki tane bomba atabiliyor.
- Sunucu: Nereyi vuruyor?
- Eşref Avat: Şu anda ben evdeyim. Yakın bir yerde sesi duyduk yani.
- Sunucu: Evet.
- Eşref Avat: Yakın bir yerde, bir vuruş var. Neredeyse bilmiyorum.
- Sunucu: Yine sivil hedefler.
- Eşref Avat: Neyse şu anda bilmiyorum. Belki birazdan sokaktaki insanlar yaralıdan bilecekler. Sokaktaki insanlar kesinlikle yaralıdan bilecekler.
- Sunucu: Eşref bey bu gece dinleyicilerimizle beraber saat 03:00 da Gazzeliler için sizler için dua edeceğiz. Sabah'a varmadan gece yarısı kalkacağız inşallah. Gecenin sessizliğinde sizler için dua edeceğiz. Allah yar ve yardımcınız olsun. İçinde bulunduğunuz ortam nedeniyle belki sizin için uyumak imkansız. Dinleyicilerimizi biz davet ediyoruz, siz de onlara bir kez daha duanın önemini aktarabilir misiniz lütfen? Az önce söylediniz, anlattınız. Tüylerimiz ürpererek dinledik. Biz hiç birşey yapamıyorsak bile, ordumuzu yardıma gönderemiyorsak bile duamızı gönderelim. Dinleyicilerimizi son kez bu duaya, gece üçte yapılacak olan duaya siz davet edin, bizimkinden daha tesirli olur umuduyla sonra da size veda edelim.
- Eşref Avat: Kıyamet gününde Allah ‘Siz Filistinde katliamlar olurken ne yaptınız?' derse, diyeceksiniz ki; ‘Bu kadar yapabildik Allahım, telefon açtık, hackerlarımız sitelerini çökertti, Yahudiler şehrimizden çıksın dedik, gece yarısından sonra kalkıp namaz kıldık, dua ettik Filistinli kardeşlerimiz için' diyebilelim… Kesinlikle öyle bir şey istiyoruz kardeşlerim. Gerçekten biz burada korku içinde yaşıyoruz. Eşlerimiz, çocuklarımız korku içinde yaşıyorlar. Siz bizim kardeşlerimizsiniz, onun için sizden dua istiyoruz. İnancımız bir, Peygamberimiz bir, Allahımız bir, bunun için bize bir şeyler yapmak zorundasınız kardeşlerim.

UĞUR BAYER
http://www.habervaktim.com/haber/50014/ ... yayin.html
Post Reply

Return to “Dünya”