Serid Ömer » 06 Şub 2010, 02:16
-İradenizi daima güçlü tutun!Çünkü o iradenizin arkasında Allah(c.c)gücü kuvveti vardır.Olaylar hadiseler karşısında sağlam durunuz.İmanınızı tehlikeye sokmayın!
-Dünyanın çevresinde süslü,renkli elbiseler,eğlenceler,zevkler,haramlar,yasaklarla dolu;sizi bunlar aldatmasın!Müslümanın kavi sağlam olanı daha iyidir.Dünyada çaresi var iken ahiretinizi kazanmaya bakınız.Çünkü Mü’min pısırık olmaz.Daima cesaretli yürekli sağlam durunuz.
-Allah’ın rızasına uygun hareket ediniz!İslâm’a hizmet ediniz!
-Ey iman edenler!Sakın ola!Allah’a karşı sitem de bulunmayın!Başınıza gelenler için isyan etmeyiniz!sezlenişleriniz,hüznünüz yaptığınız hatalar yüzündendir;pişmanlık duyup tevbe istiğfar ediniz.Allah yolunda cihaddan kaçmayınız!üzerinize yağmur gibi bela musibet gelse bile sağlam durunuz.Bıkmayacağız,usanmıyacağız,azimli,kararlı heyacanla canla,başla tekrar İslâm yolunda ilerliyeceğiz.Bunun için yeni bir iman,yeni bir ruh,yeni bir sevgi,yeni bir muhabbet,yeni bir kuvvet ile hareket edip İslâm yolunda devam edeceğiz.
-Ahirette sadece sizi aileniz,sevdikleriniz değil!Sizi bekleyenler Allah(c.c)sevgilisi Hazreti Resûlüllah(s.a.v) ve Allah’ın en çok sevdiği aşereyyi mübeşşire,sahabe,ensar,mühacirin,Allah dostları,enbiyalar,evliyaları ve tüm Müslümanlarla beraber olacaksınız.Bu ne büyük bir mükafattır.
-Ya Rabbim!Beni İslâm yolunda başarılı kıl!Bana yardım et!Ben garibim,mücadelem de başarılı kıl!Allah(c.c)yolu şereflidir,onurludur,nurludur,feyizlidir,bereketlidir,hayırlıdır.Allah(c.c)emrini her daim üstün tutan kullarından eyle!
-Dünyada iken hesabınızı tutma imkanınız var iken,onu sağlam tutunuz.Yoksa ahirette hesabımızı zor,çetin bir şekilde veririz.Bu durum da bizim için çok kötü olur.Yaptığımız hatalar günahlar,haramlar,yasaklar için pişmanlık duyup ağlamaya çalışalım.Çünkü ağlamak;nefsin gücünü arttırır,güç kazanırız yeniden hayata sağlam tutunuruz.
-Sakın unutmayınız!Rabbinizi iyi bilip,iyi sevin ve O'nu iyi tanıyın!O'na tam teslim olun!Bu geçici olan dünya imtihan dünyasından ne kazanırsanız onunla gidersiniz!Nefsinize zulmetmeyiniz!Allah'ın rahmetinden de ümidinizi kesmeyiniz!Hayat defterinizi temiz tutunuz!Ahirette ki o cennet makamınızı,yerinizi iyi tayin ediniz!Biliniz ki,nurunuzu da,narınızı da siz götürüyorsunuz!O'na göre ibadet ve amel ediniz.
(Resûlüm!)Mü'minlere,Allah'dan kendilerine,cidden büyük bir lütuf verileceğini müjdele!
Ahzab süre:33/47